Ξάνθη: Ισόβια συν 18 χρόνια στο Εφετείο για τον δολοφόνο της Ζωής Δαλακλίδου

Metrosport Team06 Οκτωβρίου 2020

Ισόβια κάθειρξη συν 18 χρόνια επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης στον 35χρονο Χρήστο Παπάζογλου για τη δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου στην Ξάνθη το 2012.

H ποινή του Χρήστου Παπάζογλου μειώθηκε κατά δύο χρόνια αφού ήταν ισόβια συν 20 χρόνια κάθειρξης.

Στην κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης, ο Χρήστος Παπάζογλου δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια Δαλακλίδου.

Σύμφωνα με το STAR ανέφερε πως ενώ εξέτιε την ποινή του έμαθε να κουρεύει σκύλους και ευχήθηκε κάποια στιγμή να εξασκήσει την τέχνη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δικαστηρίου προκλήθηκε ένταση όταν ο Χρήστος Παπάζογλου ανέφερε πως παντρεύτηκε μέσα στις φυλακές γιατί «ήθελε να ζήσει τη ζωή του».

Ο πατέρας της Ζωής Δαλακίδου, Θεολόγης Δαλακλίδης δήλωσε «ευχαριστημένος» από την ποινή του δικαστηρίου και ευχαρίστησε «όλο τον κόσμο».

Η δολοφονία

Ο 35χρονος σήμερα Χρήστος Παπάζογλου, είχε βιάσει, βασανίσει και έκαψε ζωντανή στην πυλωτή της πολυκατοικίας της, την Ζωή Δαλακλίδου.

Η σορός της είχε βρεθεί τα Χριστούγεννα του 2012 κάτω από το μπαλκόνι του πατρικού της στην Ξάνθη. Η κοπέλα ζούσε στη Θεσσαλονίκη και είχε επισκεφτεί τους γονείς της για τις γιορτές.

Όταν επέστρεφε στο σπίτι της μετά από διασκέδαση, στην είσοδο της πολυκατοικίας της επιτέθηκε ο Χρήστος Παπάζογλου. Την ακινητοποίησε χτυπώντας το κεφάλι της στο δάπεδο, τη βίασε και στη συνέχεια την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.