Απίστευτο περιστατικό στην Ξάνθη: Εξωση οικογένειας με αυτιστικό παιδί

Metrosport Team07 Ιουνίου 2020

Ντόρος έχει προκληθεί στην Ξάνθη μετά την ενέργεια ιδιοκτητών μονοκατοικίας στα Πηγάδια της Ξάνθης να ζητήσουν την απομάκρυνση οικογένειας από το σπίτι το οποίο νοικιάζει επειδή το αυτιστικό παιδί τους ενοχλεί τους γείτονες.

Το πρωτοφανές περιστατικό δημοσιοποίησε ο ίδιος ο πατέρας του 16χρονου Θανάση, Ευάγγελος Ευαγγέλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν από λίγες ώρες. Όπως είπε στο ethnos.gr o πατέρας του Θανάση, τις επόμενες μέρες ο πρύτανης του Δημοκρίτειου θα στείλει επιστολή στον δήμαρχο Αβδήρων Γεώργιο Τσιτιρίδη, ζητώντας του να μεσολαβήσει στους ιδιοκτήτες του σπιτιού προκειμένου να τους πείσει να παραμείνουν σ΄ αυτό ο Θανάσης και η οικογένειά του.

Επιτέλους και μια νότα αλλαγής στη ζωή μας! Ορισμένοι κάτοικοι του χωριού Πηγαδίων Ξάνθης κατάφεραν το ακατόρθωτο!...

Posted by Evangelos Evangelou on Friday, 5 June 2020

«Αν δεν τους μεταπείσουν τότε θα πάμε βάσει νόμου και έξι μήνες μετά τη λήξη του συμβολαίου θα αποχωρήσουμε από τα Πηγάδια. Είναι δύσκολο να βρεθεί άλλο σπίτι στην περιοχή» είπε στο ethnos.gr ο κ. Ευαγγέλου και συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, κάποιοι συγκεκριμένοι δημιουργούν τα προβλήματα. Η πλειοψηφία του χωριού αγκάλιασε τον Θανάση, μας πρόσεξαν και έχουμε καλές σχέσεις.

Δεν είναι όλο το χωριό εναντίον μας. Το παιδί έχει αυτισμό. Έχει κάποια θέματα. Κάποιοι εδώ ενοχλούνται. Τους δίνω εν μέρει δίκιο γιατί ο καθένας θέλει την ησυχία του. Αλλά τώρα να σου λένε «φύγε από το σπίτι». Και άλλα παιδιά μαζεύονται στην πλατεία και φωνάζουν. Εγώ τι πρέπει να τους πω; Πάρτε τα παιδιά σας και φύγετε από το χωριό; Παιδιά είναι. Μόνο συστάσεις μπορείς να κάνεις».

Ο κ. Ευαγγέλου μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ξάνθη το 2004 για επαγγελματικούς λόγους καθώς εργάζεται στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο. Επειτα από παρότρυνση παιδοψυχολόγων, ότι σε ένα χωριό το περιβάλλον θα ήταν ευνοϊκότερο για το παιδί τους -δεδομένου ότι υπάρχουν λιγότεροι θόρυβοι και είναι πιο ήσυχα- αποφάσισαν να μείνουν στα Πηγάδια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.