Ξαναβρέθηκαν μετά από 21 χρόνια στη Μίκρα

Metrosport Team23 Ιουνίου 2020

 

Σε μία ιδιαιτέρως συγκινητική ατμόσφαιρα αντάμωσαν ύστερα από 21 χρόνια στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης στη Μίκρα οι ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Μακεδονίαςοι οποίοι αποτελούσαν την μικτή ομάδα ερασιτεχνών ανεξαρτήτως ηλικίας και εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο 1ο UEFA Regions’ Cup τον Ιούνιο 1999.
Με ικανοποίηση και ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκαν άπαντες την πρόσκληση του τότε προπονητή και πρώην συμβούλου της Ένωσης, Νίκου Σπανδωνίδη και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα όλων όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση οι οποίοι έδωσαν βροντερό παρών γυρίζοντας το χρόνο και τις αναμνήσεις 21 χρόνια πίσω.

«Είμαι πολύ συγκινημένος που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου. To λέω γιατί το πιστεύω. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και θυμηθήκαμε ξανά αυτό που είχαμε ζήσει. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας και ίσως από τις πιο έντονες στιγμές της ζωής μου. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αισθάνομαι ότι το ίδιο ισχύει και για εσάς. Σκεφτόμαστε να κάνουμε κάτι καινούργιο και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα είστε όλοι παρόντες σ’ αυτήν μας τη νέα προσπάθεια» ανέφερε ο τότε προπονητής και εμπνευστής της εκδήλωσης, Νίκος Σπανδωνίδης.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για το αντάμωμα. Ήσασταν παιδιά όταν ήρθατε εδώ και περάσαμε μαζί αρκετά χρόνια. Είμαι χαρούμενος που οι περισσότεροι από εσάς, ίσως και όλοι, εξακολουθείτε ν’ ασχολείστε με το ποδόσφαιρο. Μιλάμε την ίδια γλώσσα, την ποδοσφαιρική γλώσσα, την πραγματική γλώσσα της αλήθειας», υποστήριξε ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης.

«Όποιος δεν τιμά το παρελθόν του, δεν έχει μέλλον. Σκεφτόμαστε ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή να φέρουμε μία από εκείνες τις ομάδες εδώ. Να παίξουμε ποδόσφαιρο και να φέρετε και τα παιδιά σας να σας δουν. Να είμαστε όλοι γεροί, να είμαστε πάντα μαζί», τόνισε με έμφαση ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης.

«Επικοινωνούμε μήνες, επειδή ήταν υποχρεωτικός ο εγκλεισμός μας, λόγω του κορωνοϊου. Θάρθουν κι’ άλλες στιγμές που θα τις ζήσουμε και θα τις ευχαριστηθούμε. Η νέα μας προσπάθεια θα έχει κοινωνική απήχηση και θα προσφέρουμε κοινωνικό έργο», ανέφερε ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ, Κώστας Παντέρης.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την παρουσία μας. Μετά από χρόνια νιώθουμε πάλι παιδιά. Ο κόουτς θα μας εκπλήξει πάλι μ’ αυτά που σχεδιάζει μαζί με τη διοίκηση της Ένωσης», τόνισε ο τότε αρχηγός της ομάδας, Βαγγέλης Γκόλιας.

«Ακόμη δεν το πιστεύω ότι πέρασαν τόσα χρόνια. Συνάντησα πάλι όμορφους ανθρώπους με ωραία τρέλα. Νιώσαμε τότε κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο», είπε ο τότε αμυντικός της μικτής, Νίκος Ιακωβίδης.

«Είμαι ένας από τους τυχερούς που πέρασε από την Μίκρα. Τα όσα διδάχτηκα, τώρα έχω τη δυνατότητα να τα περάσω και στη νέα γενιά. Βήμα βήμα τα διδαχτήκαμε και με σωστές βάσεις. Εχουμε τη δύναμη τα αγαθά του ποδοσφαίρου και τις αξίες του να τα περάσουμε στα νεώτερα παιδιά», υποστήριξε ο Αναστάσιος Θέος, αμυντικός στην τότε μικτή και σημερινός Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Παίδων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.