Ο Καμαρά ξαναμπαίνει στο παιχνίδι

Γιώργος Στράντζαλης01 Μαρτίου 2022

Η επιθετική δυστοκία του Αρη στο προηγούμενο διάστημα μπορεί να ήταν συνολικό πρόβλημα, πολλοί ήταν εκείνοι όμως που δίπλα στο πρόβλημα έβαζαν το όνομα του Αμπουμπακάρ Καμαρά. 

Ο Μαυριτανός «χρεώνεται» όλη τη σεζόν περισσότερες ευθύνες από αυτές που πραγματικά του αναλογούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει δικαιολογήσει τα χρήματα της επένδυσής του. 

Ολοι περίμεναν περισσότερα στο άκουσμα της μεταγραφής του, ειδικά εκείνος που πλήρωσε για τη μεταγραφή του (σσ ο Θόδωρος Καρυπίδης). Ασχετα αν στην πορεία φάνηκε ότι δεν ήταν ο σέντερ φορ περιοχής που είχε ανάγκη ο Αρης. Πλην αυτού όμως είναι υπερ πολύτιμος στο παιχνίδι της ομάδας.

Στην Τρίπολη, στο πιο κρίσιμο 90άλεπτο του Αρη για τη συμμετοχή του στα play off, μπορεί να πει κάποιος ότι έγινε απόσβεση μέρους της επένδυσης. Ο Καμαρά “μίλησε” στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν πετυχαίνοντας ένα “σεντερφορίσιο” γκολ, δηλαδή ατομική προσπάθεια και εκτέλεση, και ο Αρης μπορεί να κερδίσει πολλά περισσότερα από την παρουσία του στην 6άδα. 

Γιατί ήταν η στιγμή εξιλέωσης του Καμαρά. Γιατί βρήκε αυτό που απελπισμένα έψαχνε εδώ και αρκετές αγωνιστικές αλλά δεν το πετύχαινε. Τις περισσότερες φορές διότι δεν του έβγαινε η πρώτη τελική (συνήθως στο ξεκίνημα των αγώνων) με αποτέλεσμα μετά να κυριεύεται από ανασφάλεια. Και δεν είναι λίγες οι φορές που αστόχησε... πρώτος. 

Προχθές, στην πρώτη του τελική εντός εστίας “έγραψε”, και εκεί φάνηκε να γεμίζει αυτοπεποίθηση παρουσιάζοντας ελαφρώς διαφορετική εικόνα με περισσότερες εσωτερικές κινήσεις προς την αντίπαλη περιοχή και αποφεύγοντας την κακιά συνήθεια να τραβιέται στα πλάγια αδειάζοντας έτσι έναν κρίσιμο χώρο για τον Αρη. 

Ο Χερμάν Μπούργος γνωρίζει καλά τί μπορεί να προσφέρει ο Καμαρά στο παιχνίδι της ομάδας του και προσπαθεί μέσα στο σύνολο να αξιοποιήσει τα βασικά του χαρακτηριστικά. Με περισσότερο κάθετο παιχνίδι τον αναγκάζει να μένει στον άξονα, να προβληματίζει τις αντίπαλες άμυνες και να συνεργάζεται πιο ουσιαστικά. Και κάπως έτσι ο Μαυριτανός ξαναμπαίνει στο παιχνίδι της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.