Βρούτσης: «Πρώτη φορά θα ακούσετε υπουργό να λέει... να μην εφαρμοστεί ο νόμος του»

Metrosport Team05 Φεβρουαρίου 2024

Δηλώσεις έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης για το άνοιγμα των γηπέδων τις επόμενες μέρες και τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση αναφερόμενος στις κάμερες και την ταυτοπροσωπία που θα ισχύσουν από εδώ και στο εξής.

Ο υπουργός παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης στο Αλεξάνδρειο και εξερχόμενος από το γήπεδο δήλωσε χαρακτηριστικά ότι για πρώτη φορά υπουργός θα εύχεται να μην εφαρμοστεί ο νόμος του. 

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε τα εξής: «Ο νόμος ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα. Το πρώτο θετικό είναι ότι ψηφίστηκε με μια ευρεία πλειοψηφία, πρωτοφανή για αθλητικό νόμο. Φυσικά, αυτό ήταν κάτι που «καλλιέργησα» κι εγώ γιατί αγκάλιασα όλα τα κόμματα και προσπαθήσαμε να βρούμε κοινές λύσεις. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι αυτό που θέλω να καταλάβουν κάποιοι είναι ότι στις 13 Φεβρουαρίου που ανοίγουν τα γήπεδα, είναι ότι ανοίγουν σε ένα νέο περιβάλλον. Από τότε και μετά έχουμε τέτοιες αυστηρές κυρώσεις, πρώτη φορά θα ακούσετε υπουργό να λέει να μην εφαρμοστεί ο νόμος του. Γιατί το πρώτο θέμα που αφορά κυρώσεις σε παραβατικότητα είναι τόσο αυστηρές που θα βλέπουμε τα γήπεδα κλειστά από φιλάθλους το ένα μετά το άλλο.

Παρένθεση: δεν παρεμβαίνουμε στο Πρωτάθλημα, το στηρίζουμε, δεν παρεμβαίνουμε στη βαθμολογία. Αυτό που κάνουμε, και είναι δικαίωμά μας, η ασφάλεια των φιλάθλων είναι προτεραιότητα και γι αυτό θα κλείνουν τα γήπεδα και οι αγώνες θα γίνονται κανονικά.

Στις 6 Μαρτίου, το επόμενο «σκαλοπάτι», παντού κάμερες που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα. Κάμερες που θα βλέπουν στοχευμένα κάθε χιλιοστό του γηπέδου σε όλη την Ελλάδα, και στα 14 γήπεδα.

Και στις 9 Απριλίου, η ταυτοπροσωπία, που δεν γινόταν. Όποιος μπαίνει θα ξέρουμε το όνομά του, τη διεύθυνσή του, το τηλέφωνό του και πού μένει. Αυτές είναι μεταρρυθμίσεις που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.