Βρήκε την συνταγή ο Λουτσέσκου, χτίζει σερί με ψυχρό εκτελεστή

Metrosport Team17 Δεκεμβρίου 2021

Ρεπορτάζ: Κώστας Πετρωτός – Γιώργος Καστάνης

Οι τρεις συνεχόμενες νίκες στην Ευρώπη και την Ελλάδα, μετά τα πρόσφατα “χαστούκια” στο Πρωτάθλημα (που έφεραν τον ΠΑΟΚ σε δύσκολη θέση και σε απόσταση 13 βαθμών από την κορυφή), δίνουν την δυνατότητα στους πρωταγωνιστές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και στην τεχνική ηγεσία να επιμείνει στην “συνταγή” που επέλεξε για την βελτίωση της εικόνας της ομάδας.

Η νίκη επί της Λίνκολν που οδήγησε στην πρόκριση της ομάδας στην νοκ άουτ φάση του Conference League έδωσε ώθηση και αύξησε την αυτοπεποίθηση, όπως υποστήριξε ο Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε αμέσως μετά την Λαμία με σκορ 2-1 (πετυχαίνοντας και ανατροπή), ενώ στα Ιωάννινα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αξιόλογο ΠΑΣ και με “τεσσάρα” επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία. Για να κλείσει ομαλά το 2021, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής και στη συνέχεια να σφραγίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου με αντίπαλο την Λάρισα.

Ο Λουτσέσκου βρήκε την “συνταγή” με την παρουσία στα χαφ των Τσιγγάρα και Αουγκούστο, την χρησιμοποίηση του Λύρατζη στο δεξί άκρο της άμυνας που επίσης δίνει ενέργεια και τον Κούρτιτς που εξελίσσεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή της ομάδας, καθώς σκοράρει κατά βούληση. Ήδη έχει φθάσει στα οκτώ γκολ συνολικά, εκ των οποίων τα επτά στο Πρωτάθλημα και όπως θα διαβάσετε στην σελίδα 5 στο σημερινό ρεπορτάζ της Metrosport, ο Σλοβένος έδωσε ενέργεια και πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα.

Πάνω σε αυτή την βάση, των γρήγορων χάφ, τον “εγκέφαλο” – ψυχρό εκτελεστή που ακούει στο όνομα Γιασμίν Κούρτιτς, την σωστή διαχείριση που κάνει στον Μπίσεσβαρ, την αξιοποίηση των παικτών που έχει στην διάθεσή του, θέλει να συνεχίσει. Ακόμη και οι συχνές αλλαγές στο κέντρο της άμυνας, δεν επηρέασαν τον ΠΑΟΚ στα τρία τελευταία παιχνίδια. Ένα βασικό στοιχείο για να έρθουν και άλλες νίκες, είναι να περιοριστούν τα λάθη στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και να διατηρηθεί η παραγωγικότητα στα υψηλά επίπεδα που ήδη βρίσκεται.

Η καλύτερη επίθεση στο Πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ έχει αυτή την στιγμή μετά από 14 αγώνες, την καλύτερη επίθεση στο Πρωτάθλημα καθώς οι παίκτες του έχουν σημειώσει 28 γκολ. Δέχθηκε όμως 18, τα οποία είναι πάρα πολλά, αν σκεφθεί κανείς πως ακόμη επτά ομάδες στην Λίγκα έχουν δεχθεί λιγότερα γκολ από τον Δικέφαλο. Τι πρέπει να βελτιωθεί λοιπόν; Σαφέστατα η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ο Λουτσέσκου θέλει να εστιάσει στην πρόοδο που θα έρθει από παιχνίδι σε παιχνίδι και παράλληλα θα επιδιώξει να προχωρήσει η ομάδα του σε “βάθος” στο Κύπελλο και τον Φεβρουάριο να προκριθεί επί της Μίντιλαντ. Όσο σημαντικές κι αν είναι οι προσθήκες που πρέπει να γίνουν, το βασικό είναι να έχει η ομάδα μία ομοιογένεια για να κερδίζει τα παιχνίδια που ακολουθούν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.