Βρε, καλώς τον… Τοξοβόλο!

Αρις Νικολάκης08 Μαΐου 2021

Δεν ξέρουμε πως τού ‘ρθε. Ξέρουμε πως το ‘κανε! Με περισσή χάρη – αν και δυο μέτρα ντερέκι – μετά ένα ακόμη γκολ του κατά της ΑΕΚ… Ο Μίκαελ Κρμέντσικ έβγαλε από τη φαρέτρα του ένα βέλος. Τέντωσε την χορδή του τόξου. Και σημάδεψε τον ουρανό. Εκεί – βλέπετε – είναι πλέον, ο στόχος του ΠΑΟΚ. Με τέτοιους παίκτες, τέτοιους στόχους έχει… Όπως το Κύπελλο!

Η νίκη (εξελίχθηκε σε… συνήθεια!) κόντρα στην ΑΕΚ ήταν το κερασάκι στην τούρτα (τέρψη …ουρανίσκου των φίλων του «δικέφαλου») του ΠΑΟΚ. Τούρτα; Φυσικά, ναι. Τούρτα επειδή με αυτήν γιόρτασε την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση στις ημεδαπές διοργανώσεις. Την κορυφαία του παράσταση επί σκηνής ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με πρωταγωνιστή τον «χάρμα ιδέσθαι» Τσέχο φορ. Τον τοξοβόλο (εισαγωγής) του «δικέφαλου». Χάθηκε το φεγγάρι… Σκεπάσθηκε από τα βέλη του!

Στο Α΄ ημίχρονο ήταν μία ομάδα μόνος του. Έκοβε ανάσες από την άμυνα της ΑΕΚ. Έδινε ανάσες στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Έκανε κι ένα …χορευτικό α λα Φαν Μπάστεν. Δίχως να του βγει το γκολ. Και στο Β’ ; ‘Όταν ο Πάμπλο Γκαρσία τού ‘βαλε πλάτη με τον Αμρ Ουάρντα (όταν είναι σοβαρός δεν έχει αντίπαλο!)… Κατέστη MVP του ΠΑΟΚ.

Εδώ όμως, χωρά συζήτηση. Καθώς πολυτιμότατος ήταν κι ο «κάπτεν» του «δικέφαλου». Η ωριμότητα του Αντελίνο Βιεϊρίνια ρύθμισε την ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Ήταν αψεγάδιαστη μέχρι το πέναλτι το οποίο είδε ορθά μεν, η διαιτησία αλλά μέσα από το μάτι βελόνας, δε…

Με τη νίκη του αυτή και κυρίως, με την εικόνα του αυτή… Τρόμαξε κόσμο ο ΠΑΟΚ. Τάραξε. Ανησύχησε. Έζωσε με μαύρα φίδια αλλά… Δεν φθάνουν αυτά μήτε για την κατάκτηση του Κυπέλλου, μήτε της δεύτερης θέσης! Χρειάζονται κι άλλες ανάλογες νίκες με ανάλογες εικόνες!

ΥΓ 1 : Ακόμη δεν έχει σβήσει ο απόηχος της ελληνικής (… σβουριχτής!) καρπαζιάς σε τουρκικό σβέρκο (στη συνάντηση Δένδια- Νταβούτογλου). Και γενικά – μεταξύ μας – η καρπαζιά πέφτει σύννεφο σε τούρκικους σβέρκους παγκοσμίως! Μυαλό όμως, δεν βάζουν. Ένας Τούρκος τουρίστας λοιπόν, περιδιαβαίνει τη Βόρεια Ελλάδα καταχράται την ελληνική φιλοξενία. Στην Τουρκία είναι, λένε, υφυπουργός Εξωτερικών. Ναι, αλλά στην Ελλάδα ήρθε με τουριστική βίζα, που λέει ο λόγος. Δεν ήρθε ως πολιτικός επειδή ουδείς τον προσκάλεσε για να έρθει. Εν τούτοις… προκαλεί μπαμπέσικα! Η μπαμπεσιά πάντως, είναι στο αίμα της τουρκιάς…

ΥΓ 2: Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών του τράβηξε το αυτί. Τι να καταλάβει ; Εδώ ο προϊστάμενος του Τούρκου τουρίστα (είπαμε: Δεν ήρθε εδώ ως πολιτικός) είδε τον ουρανό σφοντύλι από την καρπαζιά – και δη εντός έδρας – του Έλληνα ομολόγου του. Και συνεχίζει τις αρλούμπες του!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.