«Βράζει» η Θεσσαλονίκη- Αύριο οι ανακοινώσεις για τα σχολεία!

Metrosport Team13 Νοεμβρίου 2020

Σε έξαρση παραμένει ο κορωνοϊός στην χώρα μας. Αττική και Θεσσαλονίκη καταγράφουν 697 και 725 νέες μολύνσεις αντίστοιχα. Λάρισα με 197, Πέλλα με 148 και Μαγνησία με 103 νέα κρούσματα βρίσκονται στα… κόκκινα, καταγράφοντας τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.  

«Δυστυχώς το δεύτερο πανδημικό κύμα έχει κατακλύσει όλο τον κόσμο, και παρουσιάζει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία η Βάνα Παπαευαγγέλου, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής επιστημόνων.

Από εκεί και πέρα, συνεχίζεται η αγωνία για το αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών για λουκέτο στα σχολεία όλων των βαθμίδων. Τελικά, ούτε σήμερα (13/11) ανακοινώθηκε και επίσημα, κάτι που αναμένεται να συμβεί το Σάββατο (14/11) διά στόματος της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ, πρέπει να σημειωθεί, ότι ο βασικός λόγος θα ληφθεί η απόφαση είναι για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων.

Αναφερόμενος, νωρίτερα, στο κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων, ο Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε ότι το μέτρο εξετάζεται «για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.