«Βουνά» Πασχαλάκης – Λύρατζης, η πρόκριση μέσα στην Αθήνα

Γιώργος Καστάνης21 Ιανουαρίου 2022

Όλα για όλα στο Ολυμπιακό στάδιο. Εκεί θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αρκεί να πετύχει γκολ που μετράει «διπλά» στον θεσμό και να μην επιτρέψει στην ΑΕΚ να του κάνει εύκολα φάσεις στις αντεπιθέσεις όπως συνέβη χθες, κάτι που όμως δεν του στοίχισε στις τελικές προσπάθειες που έκανε η αθηναϊκή ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ είχε κορυφαίους τους Πασχαλάκη και Λύρατζη. Ο πορτιέρο του Δικεφάλου ήταν αποτελεσματικός σε όλες τις φάσεις που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι, λειτούργησε σε ορισμένες περιπτώσεις ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και ως τελευταίος αμυντικός και βοήθησε την ομάδα. Ο Λύρατζης έκανε μία σπουδαία εμφάνιση, ίσως την καλύτερή του από την ημέρα που καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Δικεφάλου δημιουργήθηκε από δική του σέντρα, όταν η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην μεσαία γραμμή, το δίδυμο Σβαμπ, Κούρτιτς είχε προβλήματα και εκεί φάνηκε η απουσία του Τσιγγάρα που έμεινε στον πάγκο.

Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και πρακτικά ο ΠΑΟΚ διατήρησε το μηδέν στην άμυνα, εξαιτίας της πολύ καλής εμφάνισης του Πασχαλάκη.

Γενικά το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες για γκολ, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πιο ενδεικτική στο δοκάρι του Λύρατζη και την ΑΕΚ να απειλεί κυρίως με τον Τσούμπερ και τον Γιέφτιτς, αλλά στις φάσεις των φιλοξενούμενων ο ΠΑΟΚ είχε κάτω από τα δοκάρια έναν αποτελεσματικό Πασχαλάκη που πραγματοποίησε σε ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι μία σπουδαία εμφάνιση.

Είχε γρήγορο ρυθμο στο πρώτο μέρος, όταν και οι δύο ομάδες απείλησαν και έφθασαν κοντά στο γκολ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι το 76ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει τον αντίπαλό του, ενώ η ΑΕΚ είχε τρείς χαρακτηριστικές στιγμές. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Τσούμπερ στο 56ο λεπτό, ενώ στις άλλες περιπτώσεις ο Πασχαλάκης κατέβασε τα «ρολά».

Η πρόκριση παίζεται σε δύο παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ έχει την δυνατότητα να περάσει, όπως το έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.