Βουλή: Οι φορές που το Κοινοβούλιο μετατράπηκε σε ρινγκ

Metrosport Team25 Απριλίου 2024

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η χθεσινή (24/4) επίθεση που εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, σε βάρος του συναδέλφου του από την Ελληνική Λύση, Βασίλη Γραμμένο.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη επίθεση δεν ήταν η μοναδική φορά που το ελληνικό Κοινοβούλιο μετατράπηκε σε ρινγκ, καθώς αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν ξανά, καθιστώντας την επέμβαση ψυχραιμότερων, ακόμη και της φρουράς, επιβεβλημένη.

Ποιες ήταν, όμως, αυτές οι επιθέσεις που κηλίδωσαν τον δημοκρατικό χαρακτήρα της Βουλής; 

Ήταν το μακρινό 1982, όταν ο ευέξαπτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Τσακλίδης, γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον βουλευτή της ΝΔ, Ηλία Βουγιουκλάκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αποκατάσταση αξιωματικών, ενώ σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα, το επεισόδιο επαναλήφθηκε με θύμα αυτή τη φορά τον βουλευτή του ΚΚΕ, Στρατή Κόρακα, και θύτη τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Υπουργό της κυβέρνησης Παπανδρέου, Βασίλη Κεδίκογλου.

Ο άλλοτε Υπουργός του ΠΑΣΟΚ έτρεξε προς το μέρος του βουλευτή του ΚΚΕ, όταν ο τελευταίος στηλίτευσε τα λεγόμενά του για την επαναφορά αποστράτων στο στράτευμα, πήδηξε πάνω από τα έδρανα και τον χαστούκισε.

«Πάλι δικούς σου πας να βολέψεις;», φέρεται να ήταν η ατάκα που πυροδότησε την οργή του Κεδίκογλου.

Η επόμενη επίθεση που αποτράπηκε με την παρέμβαση του τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πύρρου Δήμα, σημειώθηκε στις 4 Ιουνίου του 2014, όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο ακροδεξιός βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μίχος άρχισε να βρίζει χυδαία τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο, φτάνοντας στο σημείο να κινείται απειλητικά εναντίον του.

«Κάνε πίσω τώρα! Μην τολμήσεις άλλο βήμα», ήταν η μόνη φράση του Ολυμπιονίκη, που ανέκοψε τη φόρα του Χρυσαυγίτη βουλευτή.

Μάλιστα, λίγο αργότερα ο Πέτρος Τατσόπουλος δήλωσε:

«Εγώ ούτε το βούλωσα ούτε κουνήθηκα από τη θέση μου. Εκείνη την στιγμή σηκώθηκε ο Πύρρος Δήμας και του είπε "κάτσε πίσω "και όντως ο Μίχος σταμάτησε.«Μόνο στο εκτόπισμα του Πύρρου Δήμα μπορούν να καταλάβουν οι σφίχτερμεν που έχουν τη νοημοσύνη κατσαρίδας». 

Μόλις τρία χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 2017, ο καταδικασμένος  Ηλίας Κασιδιάρης έσπρωξε και έβρισε τον Νίκο Δένδια, τη στιγμή που περνούσε μπροστά από τα κοινοβουλευτικά έδρανα της Χρυσής Αυγής, σχολιάζοντας:

«Όχι από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω; Τι ύφος είναι αυτό; Φύγε ρε μ@λακ@!».

Μόλις ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας του απάντησε, ο Χρυσαυγίτης βουλευτής τον έσπρωξε, την ώρα που οι υπόλοιποι ακροδεξιοί βουλευτές πέταξαν μπουκάλια.

Τα επόμενα λεπτά εκρηκτικά, καθώς στη Βουλή επικράτησε πανδαιμόνιο, με τον πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών της Βουλής, Μάκη Μπαλαούρα, να φωνάζει:

«Τι είναι τώρα αυτά; Ε!ΕΕ! Φρουρά φρουρά! Σας παρακαλώ! Φρουρά!».

Εκτός από τις απίστευτες ατάκες των Ευάγγελου Βενιζέλου και Ευκλείδη Τσακαλώτου, που διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, που ενέπλεξαν στη συζήτησε σηκωμένα χέρια και... πόδια, αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν και στο καφενείο της Βουλής.

Σε ένα από αυτά, η πρώην βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου άρχισε να εκσφενδονίζει την τσάντα της και... καρέκλες εναντίον πρώην συνεργάτη της, με το επεισόδιο να λήγει με την παρέμβαση της φρουράς τους κοινοβουλίου. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.