Βορίδης: «Το Πάσχα οι πρώτες εκλογές, πριν τις πανελλαδικές οι δεύτερες»

Metrosport Team23 Δεκεμβρίου 2022

Ο Μάκης Βορίδης φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής (23/12) στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» και μίλησε για τις πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών. Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι οι πρώτες εκλογές μπορεί να γίνουν πριν το Πάσχα και οι δεύτερες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από την χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει την Βουλή για την όλη διαδικασία. Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη» τόνισε ο κ. Βορίδης.

Ακολούθως ο κ. Βορίδης μίλησε για την υπόθεση της Εύας Καϊλή και την απόφαση να παραμένει προφυλακισμένη για έναν μήνα ακόμα.

«Κρίθηκε ύποπτη φυγής και επιπλέον κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος απαγωγής της από Καταριανούς πράκτορες, το όποιο το βρήκα προχωρημένη σκέψη από τον Εισαγγελέα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Όσο για το αν προφυλάκιση της Εύας Καϊλή ενέχει και πολιτικό μήνυμα ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Θέλω να ελπίζω ότι οι δικαστές οπουδήποτε δεν κρίνουν με τέτοια κριτήρια. Αν αρχίσουμε και βάζουμε πολιτικά κριτήρια στην απόφαση των δικαστών, φαλκιδεύεται η έννοια της δικαιοσύνης».

Περί εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΣΕΠ

Ο κ. Βορίδης μίλησε και για τα θέματα της εξοικονόμησης ενέργειας και του ΑΣΕΠ.

«Αρκετοί δήμοι έχουν συμμορφωθεί με την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και κάποιοι άλλοι θέλουν ακόμη δουλειά», ανέφερε ο υπουργός.

Σχετικά με τον μεγάλο διαγωνισμό στον ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε: «Αρχικά να πούμε ότι έκλεισε η προθεσμία για τις αιτήσεις δήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό. Οι αιτήσεις έφτασαν περίπου τις 108 χιλιάδες, οι θέσεις που θα ενταχθούν κατ’ αρχήν είναι γύρω στις 5μιση χιλιάδες και ίσως αυξηθούν κατά περίπου χίλιες θέσεις».

Ο υπουργός τόνισε ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν την διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και τα οριστικά αποτελέσματα θα εκδοθούν τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.