«Βόμβα» από την Βρετανίδα ΥΠΕΞ: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει έως και 10 χρόνια»

Metrosport Team28 Απριλίου 2022

Σε ομιλία της η Λιζ Τραζ, απευθυνόμενη στους δυτικούς συμμάχους, τόνισε ότι η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ακόμα λιγότερο αξιόπιστη από την πρώην Σοβιετική Ένωση και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Ρώσο πρόεδρο έναν «απελπισμένο σκευωρό».

Τόνισε επίσης ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το σύνολο της ουκρανικής επικράτειας και κάλεσε τη Δύση να ενισχύσει τους αμυνόμενους.

Στη Βρετανία, υπάρχει έντονη ανησυχία στους κόλπους της κυβέρνησης ότι ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου θα μπορούσε να εξαπολύσει επιθέσεις στη Μολδαβία ή τη Γεωργία, εάν του επιτραπεί να έχει υπό τον έλεγχό του την ουκρανική επικράτεια.

Η Λιζ Τρας προειδοποίησε ότι, «αν ο Πούτιν τα καταφέρει, θα υπάρξει ανείπωτη περαιτέρω δυστυχία σε όλη την Ευρώπη και τρομερές συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι δικός μας πόλεμος, είναι ο πόλεμος όλων, διότι η νίκη της Ουκρανίας είναι στρατηγική επιτακτική ανάγκη για όλους μας», τόνισε, σχολιάζοντας ότι μια νίκη του Πούτιν θα φέρει «ανείπωτη δυστυχία» στην Ευρώπη, η οποία δε θα ένιωθε ποτέ ξανά ασφαλής».

«Η Βρετανία και οι σύμμαχοί της πρέπει «να συνεχίσουν να προχωρούν περισσότερο και πιο γρήγορα για να απωθήσουν τη Ρωσία από ολόκληρη την Ουκρανία». Και σε ένδειξη ότι η μάχη για την Ουκρανία θα μπορούσε να τραβήξει, υποστήριξε ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να διαρκέσει ακόμη και δέκα χρόνια».

Στην ομιλία της, υπογράμμισε επίσης ότι η χώρα της «πάντα αντιστεκόταν στους νταήδες» κι έπαιρνε ρίσκα.

«Βαρύ οπλισμό, άρματα μάχης, αεροπλάνα - να ψάχνουμε βαθιά στα οπλοστάσιά μας, να αυξήσουμε την παραγωγή, πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά», υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να επεκταθούν και οι κυρώσεις «ώστε να μην έχει πουθενά να πάει ο Πούτιν για να χρηματοδοτήσει αυτόν τον αποτρόπαιο πόλεμο - και αυτό σημαίνει διακοπή εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου μια και καλή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.