Βλαχόπουλος: «Τεράστια επιτυχία αλλά μένει μια πικρία, μπορούσαμε το χρυσό»

Metrosport Team05 Ιουλίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Άγγελος Βλαχόπουλος.

Ο Έλληνας διεθνής πολίστας μίλησε για την πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο νικώντας στον μικρό τελικό την Κροατία.

Μεταξύ άλλων, ο Άγγελος Βλαχόπουλος δήλωσε:

Για την πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: «Ήμουν από τους λίγους που έλεγαν ότι πάμε για μετάλλιο στο παγκόσμιο. Είναι ένα μετάλλιο, είναι τεράστια επιτυχία αλλά μένει μια πίκρα για το χρυσό γιατί μπορούσαμε. Αυτό είπα και στα παιδιά. Το 2015 πέφταμε στην πισίνα πανηγυρίζαμε σαν τρελοί, είχαμε 10 χρόνια να πάρουμε μετάλλιο. Τώρα υπάρχει η πικρία γιατί ήμασταν τόσο κοντά να πάρουμε το πρώτο χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεν τα καταφέραμε αλλά θα έρθει στο εγγύς μέλλον. Πανηγυρίσαμε, είναι μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα. Δεν παίρνουμε μετάλλιο σε κάθε παγκόσμιο για να μην πανηγυρίσουμε. Αλλά όλος ο κόσμος πίστευε ότι εμείς και Ισπανοί είμασταν φαβορί παίζαμε το καλύτερο πόλο και αν και είχαμε πολλά νέα παιδιά είχαμε μια πολύ μεγάλη συνοχή. Πολλά μετάλλια, πολλοί τελικοί, έχουμε ανεβάσει τον πήχη και μακάρι η νέα γενιά να έρθουν και να μας ξεπεράσουν και να γίνουν καλύτεροι και να αφήσουν κι εκείνοι εποχή».

Για το ότι ο Σάντρο Καμπάνια του έδωσε τον χαρακτηρισμό «εγκέφαλος της Εθνικής»: «Πολλοί με έχουν αναφέρει ως τον εγκέφαλο, το αποδέχομαι γιατί που δίνει και αυτόν τον ρόλο ο κόουτς Θεόδωρος Βλάχος. Καθοδηγώ την ομάδα, οι συμπαίκτες μου το αποδέχονται και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι δύσκολο να σε αποδέχονται στα ομαδικά σπορ και στη δική μας ομάδα γίνεται. Νομίζω ότι ο σχεδιασμός και η στρατηγική είναι το πιο σημαντικό».

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι: «Έχουμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δυστυχώς θα είμαστε χωρίς τον Ζερδεβά και τον Φουντούλη που χειρουργήθηκαν. Ο Γιάννης είχε τραυματισμό και δεν ήταν στο 100%. Είναι ο πρώτος σκόρερ, ο αρχηγός και αν ήταν στο 100% θα ήταν διαφορετικά».

Τι χρειάζεται η Θεσσαλονίκη για να μπει στον ανταγωνισμό: «Το πιο βασικό είναι οι πισίνες. Δεν μπορεί να έχει μόνο τρεις πισίνες και να στριμώχνονται όλες οι ομάδες και οι ακαδημίες σε 3 κολυμβητήρια. Όταν στην Ουγγαρία κάθε πόλη 30.000 κατοίκων έχει δυο πισίνες. Όταν ήμουν στην Ουγγαρία στην Έγκερ, σε μια πόλη 50.000 κατοίκων είχε τρεις πισίνες. Όταν στριμώχνεις πολλά παιδιά σε λίγα μέτρα δεν γίνεται σωστή προπόνηση. Η Θεσσαλονίκη έχει βγάλει πολλούς αθλητές. Αλλά δεν μπορεί να τους κρατήσει. Υπάρχουν ο ΠΑΟΚ, ο Άρης που κάνει προσπάθεια, πρέπει να ξανανεβεί ο Ηρακλής. Με εσωτερικό ανταγωνισμό θα ανεβεί και άλλο το άθλημα».

Τι θα κάνει τη νέα σεζόν: «Συνεχίζω στη Νόβι Μπέογκραντ όπου έχω συμβόλαιο για τρία χρόνια. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του Champions League».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.