Βιεϊρίνια: «Είχαμε λίγη... τρέλα για αποδείξεις από πέρυσι»

Metrosport Team01 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΩΤΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΤΑΝΗ, ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΪΡΗ

Ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ έγινε ο Αντρέ Βιεϊρίνια και συνδύασε αυτό το ρεκόρ με την εμφατική πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Conference League, την δική του καλή απόδοση και την αποθέωσή του από τον κόσμο του Δικεφάλου.

Για όλα αυτά μίλησε χθες, αποχωρώντας από την Τούμπα, στο metrosport.gr.

Αναλυτικά, όσα μας είπε:

Για το σουτ στο δοκάρι που είχε στο 13ο λεπτό και την μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ: «Δυστυχώς δεν πήγε μέσα η μπάλα. Ήρθε, όμως, Μία νίκη με 4-0, μία καλή εμφάνιση, αυτές είναι οι μεγάλες βραδιές. Αυτές είναι οι μεγάλες στιγμές. Αυτές τις στιγμές θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε».

Για την αποθέωσή του από τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Δεν είναι ποτέ βαρετό να νιώθεις την αγάπη του κόσμου. Είναι πάντα ευχάριστο να έχεις την αγάπη του κόσμου. Εγώ συνεχίζω, κάνω τη δουλειά μου. Όσο μπορώ να βοηθάω την ομάδα, θα το κάνω».

Για τις διαδοχικές προκρίσεις που οδήγησαν στους ομίλους του Conference League: «Είχαμε λίγο την τρέλα από την περσινή σεζόν για να αποδείξουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε. Θέλαμε να δείξουμε ότι ήταν μία κακή στιγμή η περσινή. Και με τις δυσκολίες που είχαμε το καλοκαίρι, με τις μεταγραφές, δουλέψαμε πολύ σκληρά, βελτιώσαμε αρκετά πράγματα. Τώρα έχουμε ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή. Και μετά θα έχουμε τον χρόνο να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί (σ.σ. λόγω της διακοπής) και να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά».

Για το αν αποτελεί κίνητρο για τον ΠΑΟΚ η προπέρσινη πορεία στο Conference League: «Για μένα είναι παιχνίδι με παιχνίδι. Να νιώθω καλά σε κάθε παιχνίδι. Να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ και όσο θέλει ο προπονητής. Φυσικά θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο από πέρσι και από πρόπερσι. Το ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο αλλά κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, διοργάνωση με διοργάνωση. Και το πιο σημαντικό για εμάς τώρα είναι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ».

Για την βοήθεια που ο ίδιος και ο Τάισον δίνουν στην ομάδα με την εμπειρία τους: «Όλοι οι παίκτες θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Όλοι είναι έτοιμοι όταν τους καλεί ο προπονητής. Σήμερα ήμουν εγώ, αύριο κάποιος άλλος. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη και η πρόκριση».

Για το καλό κλίμα που… εκπέμπουν τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ: «Υπάρχει πείνα για τίτλους. Υπάρχουν παίκτες που θέλουν να δείξουν την ποιότητά τους και όλα αυτά μαζί συνθέτουν την εικόνα του ΠΑΟΚ σήμερα. Όπως είπα όμως, υπάρχουν πράγματα που θέλουμε να βελτιώσουμε. Θέλουμε να πάμε έτσι μέχρι το τέλος. Το ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο να συνεχίσουμε με νίκες και καλές εμφανίσεις, αλλά το πιο σημαντικό είναι να δίνουμε το 100% του εαυτού μας. Θα υπάρξουν μέρες που η μπάλα δεν θα μπαίνει μέσα, που δεν θα είναι η μέρα σου. Οπότε τώρα που μιλάμε είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί μας πάει καλά...»

Για τις υποσχέσεις για υψηλούς στόχους που δημιουργεί αυτή η ομάδα: «Παιχνίδι με παιχνίδι, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Αν σκεφτούμε διαφορετικά, θα έχουμε θέμα. Το καλό είναι ότι έχουμε αρκετά παιχνίδια αυτή τη σεζόν, έχουμε μία μεγάλη ομάδα, ποιοτικούς παίκτες που περιμένουν την ευκαιρία τους για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν».

Για το γεγονός ότι ο κόσμος φώναξε το όνομα του Ιβάν Σαββίδη: «Είναι μαζί μας. Ξέρω ότι ο κόσμος δεν τον βλέπει, εμείς μιλάμε συχνά μαζί του. Ξέρω ότι του λείπει η καθημερινότητα μαζί μας, ξέρω τι αγάπη και τι τρέλα έχει για την ομάδα, οπότε για εμάς είναι κάτι ευχάριστο που ο κόσμος σκέφτεται τον Ιβάν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.