Βιεϊρίνια: «Ακόμη δεν έχουμε κερδίσει τίποτε, αξίζαμε την πρόκριση!»

Metrosport Team30 Απριλίου 2022

Συνέντευξη στους Κώστα Πετρωτό και Γιώργο Ζαίρη

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» χάνεται στις αγκαλιές των φίλων του ΠΑΟΚ που περίμεναν την αποστολή των θριαμβευτών του Γ. Καραϊσκάκης για να την αποθεώσουν. Μπορεί ο τραυματισμός να κράτησε εκτός αγωνιστικού χώρου αλλά ο Αντελίνο Βιεϊρίνια «έπαιξε» κα αυτός στον ντέρμπι.

Μίλησε στους συμπαίκτες του και πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα φροντίζοντας να τους εμψυχώσει με κορυφαία στιγμή τον κύκλο που έκαναν στο ημίχρονο της παράτασης. Μιλώντας αποκλειστικά στην «Μ» και στους απεσταλμένους της Κώστα Πετρωτό και Γιώργο Ζαϊρη λίγο πριν η αποστολή πετάξει για τη Θεσσαλονίκη ο εμβληματικός αρχηγός του Δικεφάλου παραδέχθηκε πως για τον ίδιο το να είναι μισό μέτρο δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο χωρίς να μπορεί να αγωνιστεί ήταν από τα δυσκολότερα πράγματα που έπρεπε να διαχειριστεί:

«Ήταν ό,τι... χειρότερο! Να είσαι μια ανάσα από το γήπεδο και να μην μπορείς να μπεις μέσα να βοηθήσεις την ομάδα. Πολύ δύσκολο για μένα αυτό. Ευτυχώς ήρθε η πρόκριση, γιατί ήταν για μένα δύσκολη βραδιά, ήθελα τόσο πολύ να παίξω».

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε με ένα γκολ στην παράταση να απαντήσει στο γκολ του Ελ Αραμπί και υπερασπιζόμενος αυτό το 1-1 μέχρι το τέλος πήρε την πρόκριση. Ο ίδιος ο Αντελίνο τόνισε πως με αυτό το αποτέλεσα όχι μόνο αποδόθηκε δικαιοσύνη αλλά και φάνηκε ποια είναι αυτή τη χρονική στιγμή η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα: «Όπως είπε και ο προπονητής, γνωρίζαμε τι έπρεπε να κάνουμε, το πιστέψαμε ακόμα και όταν έγινε το σκορ 1-0. Έχουμε δείξει ότι είμαστε μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ. Δείξαμε για άλλη μια φορά ότι δεν έχει σημασία αν παίζουμε εντός ή εκτός έδρας. Εμείς παίζουμε παντού και πάντα για την νίκη.

Αποδείξαμε σε όλους και στους εαυτούς μας ότι αξίζαμε μια θέση στον τελικό. Θα ήταν κρίμα και άδικο να μην περάσουμε εμείς στον τελικό. Είχαμε προσωπικότητα, δείξαμε πως αυτή την στιγμή μπορεί να είμαστε και η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Το θέλαμε πολύ και το δείξαμε μέσα στο γήπεδο. Αξίζαμε αυτή την πρόκριση και την πήραμε δίκαια. Γνωρίζαμε όλοι μας πολύ καλά ότι για να πάρουμε την πρόκριση θα έπρεπε να βάλουμε ένα γκολ. Και με 0-0 να ήταν το παιχνίδι και 1-0 που χάναμε, έπρεπε να σκοράρουμε για να περάσουμε στον τελικό. Ήμασταν κυρίαρχοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και όπως είπα πριν θα ήταν κρίμα να μην περάσουμε εμείς στον τελικό ειδικά μετά από τέτοια εμφάνιση».

Πλέον ο ΠΑΟΚ καλείται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον τελικό. Εχοντας αποκλείσει την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Για αυτό και αρκετοί υποστηρίζουν πως ίσως θα είναι το πιο μάγκικο Κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου. Ο Αντελίνο πάντως δεν βιάζεται: 

«Για τον τελικό έχουμε ακόμα χρόνο να δουλέψουμε, να προετοιμαστούμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Αυτή την στιγμή για όλους μέσα στην ομάδα, το πιο σημαντικό είναι να τελειώσουμε όσο καλύτερα γίνεται το πρωτάθλημα. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό έχουμε ακόμα χρόνο. Η πρόκριση μέχρι τον τελικό είναι ακόμα πιο σημαντική, αν σκεφτεί κανείς ότι αντιμετωπίσαμε την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και με προκρίσεις εκτός έδρας. Είχαμε ένα πολύ δύσκολο δρόμο μέχρι τον τελικό αλλά ακόμα δεν έχουμε κερδίσει τίποτα!».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.