Βγαίνει ο ήλιος από την Δύση;

Αρις Νικολάκης30 Μαρτίου 2023

Μόνο με σιωπή και δη εκκωφαντική απαντάται η (εκ του πονηρού;) αναφορά στο «Σπύρος Λούης» ως έδρα του Τελικού. Αν και στην παρούσα φάση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ – με το ένα πόδι πάνω στο άλλο – αράζει στο Κύπελλο. Και περιμένει την ετέρα φιναλίστ της εφετινής διοργάνωσης.

Αναφέρθηκε σε τελικό στην Αθήνα, ο Τάκης Μπαλτάκος! Έχοντας σώας τας φρένας του – όπως ασυζητητί πιστεύουμε – δεν έπρεπε καν να αναφερθεί. Ακόμη κι αρνητικά. Ήτοι ως μη πιθανότητα. Όχι που αναφέρθηκε για μοναδική λύση. Υπό την προϋπόθεση πάντως, να δεχθεί ο ΠΑΟΚ. Ποιος ΠΑΟΚ; Του Ιβάν Σαββίδη;

Κι εδώ ειλικρινά, απορούμε. Αν και δεν πρέπει. Τόσα χρόνια εδώ κάτω έπρεπε, να συνηθίσουμε στη νοοτροπία τους. Ακόμη κι οι καλοί κι άγιοι… Ναι, υπάρχουν φυσικά, τέτοιοι αυτή τη νοοτροπία έχουν. Τη νοοτροπία της αναφοράς στο «Σπύρος Λούης» κι ουχί στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο. Ως διέξοδο στο υφιστάμενο αδιέξοδο.

Μήτε πού πέρασε από το μυαλό του προέδρου της ΕΠΟ το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο. Αποτέλεσμα κλασσικό τού «μπίρι, μπίρι» στην Αθήνα περί του Τελικού… Περνά από το μυαλό του – δίχως δεύτερη κουβέντα – ευφυούς Τάκη Μπαλτάκου μόνον το «Σπύρος Λούης». Έτσι στην ερώτηση του «Metropolis» απάντησε με ό, τι είχε στο μυαλό του. Και δεν είχε το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Όχι, όχι. Δεν εκτέθηκε. Έτσι σκέφτονται εδώ κάτω. Στα πάντα. Πολιτικά, οικονομικά, αθλητικά, καλλιτεχνικά. Κάποτε οι θίασοι από Αθήνα και Πειραιά ερχόταν μόνον Πάσχα στη Θεσσαλονίκη. Και τα μεγάλα σχήματα της πίστας την περίοδο της ΔΕΘ. Η Θεσσαλονίκη δεν ήταν και δεν είναι για όλους εδώ κάτω… Συμπρωτεύουσα στα έργα. Στα λόγια ήταν κι είναι.

Αυτή είναι η νοοτροπία τους. Με αυτήν γεννιούνται. Γαλουχούνται. Τελεία και παύλα. Δίχως να είναι κακό. Αρκεί στη Θεσσαλονίκη, να την γνωρίζουν. Και να την αντιμετωπίζουν…

Ουδείς θα ενοχλείτο εάν κι εφ’ όσον ο Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε το δίλλημα: «Σπύρος Λούης» ή Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο. Ως διέξοδο για το υφιστάμενο αδιέξοδο μετά την κατηγορηματική θέση του Αχιλλέα Μπέου. Ανέφερε μόνον το «Σπύρος Λούης». Κοτσάρισε και την προϋπόθεση της αποχής του από τον ΠΑΟΚ. Εκ του μη όντος αναφορά.

Γιατί; Βγαίνει ο ήλιος από την Δύση;

Εμείς όμως, επιμένουμε πως η σιωπή και δη η εκκωφαντική της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι η ιδανικότερη αντίδραση. Στην ύποπτα εξελισσόμενη τελευταία δράση περί Τελικού στο «Σπύρος Λούης».

Για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την ομάδα της δεν υπάρχει – επί του παρόντος - τελικός Κυπέλλου στον ορίζοντα της. Κι ορθά δεν πρέπει, να ασχολείται με οτιδήποτε τον αφορά. Η προκήρυξη του είναι νόμος. Το γράμμα του νόμου είναι σαφές. Δε χωρούν κουτοπονηριές!

Για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την ομάδα της υπάρχουν μόνον πλέιοφς Πρωταθλήματος. Και δη ο αγώνας την Κυριακή, στην Τούμπα με την ΑΕΚ.

ΥΓ 1 : «Της πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό. Και στη μέση χαραγμένο έναν κάτασπρο σταυρό…»! Εάν κι εφ’ όσον σας λέει το τραγουδάκι των σχολικών χρόνων των (λίγο ή πολύ) παλαιότερων.

ΥΓ 2 : Και τούτο επί τη ευκαιρία του …θορύβου για τη νέα φανέλα της εθνικής Ελλάδας του ποδοσφαίρου…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.