Βέλλιος για δολοφονία Άλκη: «Ώρα για πράξεις, τέλος στην ανοχή»

Metrosport Team03 Φεβρουαρίου 2022

Τη δική του θέση επί του θέματος των ημερών για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Χαριλάου, πήρε ο Απόστολος Βέλλιος με ανάρτησή του στα social media.

O έμπειρος φορ δεν έμεινε... αμέτοχος και πήρε θέση, τονίζοντας πως «Ήρθε η ώρα για πράξεις και όχι για λόγια».

Αναλυτικά:

Σήμερα είναι μια μελανή ημέρα στην ιστορία του αθλητισμού. Θρηνούμε και πονάμε για αυτό το παλικάρι. Η στήριξη της ομάδας σου είναι μια προσωπική υπόθεση, που κανένας αυτονόητα δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει ή να σε τιμωρήσει ή να σε απειλήσει για αυτό. Μια γιορτή... θεωρητικά... μετατράπηκε σε αρένα δολοφονικών επιθέσεων, σε μια βεντέτα που όλοι γνωρίζουμε και με τη συμπεριφορά μας υποθάλπουμε. Ένας οχετός ύβρεων και ρατσιστικών συνθημάτων εκσφενδονίζεται από κάθε πλευρά προκειμένου να ικανοποιηθεί η επιθυμία για εκμηδένιση του αντιπάλου, του παίκτη, είτε προέρχεται από την ομάδα του, είτε από την αντίπαλη.

Ζώντας στο εξωτερικό χρόνια, αυτό που έζησα είναι κάτι εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα. Ποδοσφαιρικά clubs (λόγου χάρη η Έβερτον και η Λίβερπουλ) δίπλα δίπλα, να μοιράζονται σχεδόν το χώρο, φίλαθλοι να χαζεύουν και τα δύο με σεβασμό και μια αισθητική που σε έκανε να νιώθεις όμορφα που είσαι άνθρωπος και βιώνεις αυτόν τον αυτονόητο πολιτισμό. Η μέρα του αγώνα μια προετοιμασία για έξοδο οικογενειακή. Μπορεί να το κατάφεραν ύστερα από βαριές ποινές και μεγάλες συνέπειες για όλους, όμως το αποτέλεσμα απροσδόκητα δυνατό, διαχρονικό. Λύσεις υπάρχουν, είναι ώρα για πράξεις και όχι για λόγια που θα ξεχαστούν μόλις ξεθωριάσει κάπως, η άνανδρη, άδικη, αναίτια επίθεση στον φίλαθλο Άλκη. Όχι άλλη ανοχή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.