Βέλιτς: «Αξίζει να αναλάβεις τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team15 Απριλίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

Ο προπονητής της Επισκοπής μίλησε για την απόφασή του να αφήσει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή και να επανέλθει στην προπονητική.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάσμινκο Βέλιτς δήλωσε:

Αν είναι ικανοποιημένος από την ομάδα του, την Επισκοπή, τις πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος της Football League: «Όλο αυτό το διάστημα υπήρχαν προβλήματα, δεν γινόταν ομαδικές προπονήσεις aλλά σε γκρουπ. Σε εμάς από τον Γενάρη και μετά έφυγαν 8-9 ποιοτικοί ποδοσφαιριστές γιατί θεωρήθηκε ότι δε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είχαμε δυσκολίες, δουλέψαμε καιρό με 12-13 ποδοσφαιριστές, δοκιμάζαμε παίκτες από τα τοπικά πρωταθλήματα. Τις 2 πρώτες αγωνιστικές είχαμε 12-13 παίκτες λόγω διαδικαστικών θεμάτων. Αν υπολογίσω όλες τις δυσκολίες που είχαμε με περιορισμένο ρόστερ και νεαρούς ποδοσφαιριστές, σίγουρα είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα μας. Έχουμε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο, ήμασταν ανταγωνιστικοί, ενώ είχαμε και καθοριστικά λάθη από τη διαιτησία και ίσως είχαμε 2-3 βαθμούς παραπάνω. Αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος».

Πώς αποφάσισε να φύγει από το κορυφαίο επίπεδο και να γίνει προπονητής: «Δεν ήταν εύκολο για μένα γιατί για αρκετό χρονικό διάστημα ήμουν σε διάφορα πόστα σε υψηλότερο επίπεδο. Το πρώτο διάστημα όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό δυσκολεύτηκα για να βρω τα πατήματά μου. Σίγουρα θεώρησα ότι η πρώτη ιδιότητα μου είναι του προπονητή και ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή χρειάζεται συγκεκριμένη κατάρτιση, δεν αρκεί να είσαι φίλος του προέδρου ή κάποιος πρώην μάνατζερ. Χρειάζεται ακόμα και προπονητικές γνώσεις και θεωρώ ότι είναι λίγο ευκαιριακή δουλειά».

Για τον ΠΑΟΚ που ψάχνει τεχνικό διευθυντή: «Για μια από τις κορυφαίες ομάδες αξίζει να αναλάβεις αυτή τη θέση. Θεωρώ ότι αυτός ο ρόλος αξίζει μόνο σε κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα. Δε θεωρώ ότι έχει ιδιαίτερη ουσία στις υπόλοιπες ομάδες, πλην κάποιων εξαιρέσεων. Γι αυτό επέστρεψα στην βασική μου ιδιότητα, αυτή του προπονητή. Είχα ταυτιστεί από πολλούς με τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή και έπρεπε να μπω ξανά στην αγορά ως προπονητής έστω και από τις μικρότερες κατηγορίες».

Για το Παναθηναϊκός-Άρης και τα πλέι οφ: «Είναι αλήθεια ότι δεν είχα δυνατότητα να δω τα ματς επειδή άρχισε το δικό μας πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει να βρει το δρόμο του. Η χρονιά στράβωσε από την αρχή, ήρθε ο Μπόλονι είχε τα πάνω και τα κάτω του με αυτόν τον προπονητή και τώρα σταθεροποιήθηκε. Θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την έξοδό του στην Ευρώπη. Ο Άρης ειδικά στο πρωτάθλημα δείχνει πολύ καλή πορεία σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ομάδες των πλέι οφ μπορούν κερδίζουν η μια την άλλη εντός και εκτός έδρας. Είναι αμφίρροπα ματς στα οποία μπορεί να γίνει οτιδήποτε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.