Το πλάνο του Γκαρσία για πρόκριση στον τελικό και ισχυροποίηση της θέσης του

Metrosport Team28 Απριλίου 2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Καστάνης, Κώστας Πετρωτός

Το πλέον κομβικό παιχνίδι του στην φετινή σεζόν δίνει ο ΠΑΟΚ αύριο. Πολύ απλά γιατί αυτό θα καθορίσει και το αν ο Δικέφαλος βρεθεί ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του Κυπέλλου που θα ήταν και το καλύτερο μπάσιμο στην επόμενη σεζόν.

Πρώτος απ' όλους το γνωρίζει και ο ίδιος ο Πάμπλο Γκαρσία που συν τοις άλλοις θα ισχυροποιήσει και την δική του θέση στον πάγκο της ομάδας. Ο Ουρουγουανός τεχνικός δουλεύει πάνω στις λεπτομέρειες του πλάνου που θα εφαρμόσει κόντρα στην ΑΕΚ στον δεύτερο ημιτελικό. Με βάση, όμως, την απρόσμενη απώλεια του Ομάρ Ελ Καντουρί, πλέον η σύνθεση της επιθετικής γραμμής αποκτά πολύ μεγάλη σημασία.

Ακόμη κι αν έπαιζε ο Ελ Καντουρί, τον πιο κομβικό ρόλο θα τον είχε και πάλι ο Αντριγια Ζίβκοβιτς. Ο 24χρονος Σέρβος είναι ο άνθρωπος των μεγάλων ματς, αυτός που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε μεγάλα παιχνίδια. Θυμίζουμε τα δύο πιο πρόσφατα. Δύο γκολ με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ και άλλα δύο κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο βραχύσωμος Σέρβος «σκότωσε» και τους δύο μεγάλους του κέντρου. Και πλέον ετοιμάζεται να το ξανακάνει κόντρα στην Ενωση. Είναι καλά, έχει ξεπεράσει την ίωση και ανεβάζει στροφές. Ο Γκαρσία θα στηριχθεί πάνω του για να τρυπήσει την άμυνα της ΑΕΚ.

Την ίδια ώρα, ο Ουρουγουανός τεχνικός δουλεύει αρκετά και με τους Ουάρντα και Τζόλη. Ο Αιγύπτιος (με δεδομένο ότι μπορεί να λειτουργήσει και ως πλέι μέικερ όπως και ο Μαροκινός, σε αντίθεση με τον νεαρό λειτουργεί ως εξτρέμ/δεύτερος επιθετικός) θα είναι μάλλον ο αντικαταστάτης του Ελ Καντουρί στο αρχικό σχήμα, μένει όμως να φανεί τι θα συμβεί και στην τελευταία προπόνηση. Πάντως, ο Κανάριο ποντάρει και στον Τζόλη, προσπαθεί να τον ανεβάσει ψυχολογικά και πιθανόν να χρειαστεί τις υπηρεσίες του στην διάρκεια του ματς.

Εξάλλου, φαίνεται ότι σε ό,τι αφορά στο άλλο δίλημμα, αυτό της τριάδας στην άμυνα θα καταλήξει στους Ινγκασον, Βαρέλα και ο Βιεϊρίνια, με τον κάπτεν να μετατίθεται αριστερά όμως. Σε κάθε περίπτωση, σήμερα θα βγουν πιο καθαρά πορίσματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.