Βάζουν κάτω τα δεδομένα και αποφασίζουν στον Άρη

Metrosport Team23 Απριλίου 2020

Μετά τις ασκήσεις επί χάρτου, μέσα στις επόμενες ημέρες προβλέπεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των μελών της διοίκησης του Άρη με τον Σάββα Καμπερίδη ούτως ώστε να τεθεί επί τάπητος το αγωνιστικό σχέδιο της επόμενης χρονιάς. Αυτό περιλαμβάνει και συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Αρκετές εβδομάδες τώρα, το metrosport.gr έχει σημειώσει την οριστική απόφαση της διοίκησης για την παροχή μιας δεύτερης ευκαιρίας στον Σάββα Καμπερίδη ούτως ώστε να δημιουργήσει ομάδα βάσει της δικής του φιλοσοφίας. Γιατί οι «κίτρινοι» θέλουν να επενδύσουν σ’ ένα δικό τους παιδί και παράλληλα εκτιμούν ότι ο 43χρονος προπονητής δεν μπορεί να κριθεί από τη φετινή χρονιά, δεδομένου του ότι ανέλαβε μια προβληματικά ομάδα και ήταν αδύνατο μέσα σε διάστημα (περίπου) δύο μηνών να επιβάλλει τη δική του φιλοσοφία.

Μετά τις τηλεφωνικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, πλέον θα ακολουθήσουν και οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις όπου θα ζητηθεί από τον Σάββα Καμπερίδη να αναλύσει το αγωνιστικό πλάνο του, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι το μπάτζετ της ερχόμενης σεζόν δεν θα ξεπεράσει τα 450-500 χιλιάδες ευρώ.

Έχει σημειωθεί η πρόθεση του προπονητή του Αρη για τη δημιουργία ομάδας η οποία θα έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο. Γενικώς είναι της άποψης ότι με τα ποσά που μπορεί να διαθέσει η ομάδα για την απόκτηση ξένων παικτών, είναι προτιμότερο να στηριχθεί σε Ελληνες γιατί αυτοί διαμορφώνουν τον χαρακτήρα ενός συνόλου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, στο προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε επαφές με παίκτες οι οποίοι είτε μένουν ελεύθεροι είτε προβλέπεται να αποδεσμευτούν από τις ομάδες με τις οποίες, αυτή τη στιγμή, δεσμεύονται με συμβόλαιο. Αυτό το πλάνο θα συζητήσει με τους ανθρώπους της διοίκησης και μένει να φανεί αν θα πείσει τους τελευταίους. 

Οι επαφές θα γίνουν επίσης με το δεδομένο της συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτό εμπεριέχει το πλάνο της επόμενης χρονιάς και το ότι διαπιστώνεται «επιμονή» για επιστροφή της ομάδας είτε στο BCL είτε στο Eurocup, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι «κίτρινοι» προφανώς θα έχουν οικονομικά οφέλη στο ενδεχόμενο που παίξουν στην Ευρώπη, μέσω εμπορικής συνεργασίας. Παράλληλα, στις επαφές των δύο πλευρές, προβλέπεται να ληφθούν αποφάσεις και για τους ξένους παίκτες της φετινής χρονιάς, ακόμη και για τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς ο οποίος έχει συμβόλαιο για την ερχόμενη σεζόν αλλά αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλό (130.000 ευρώ) για τα δεδομένα της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.