Βάζει βάσεις για τον ΠΑΟΚ τριετίας

Γιώργος Καστάνης14 Νοεμβρίου 2021


Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία πως παράλληλα με την προσπάθεια που γίνεται για να διεκδικήσει και να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ εγχώριους τίτλους τη φετινή σεζόν, έχει τεθεί σε εφαρμογή, συγκεκριμένο σχέδιο για την διαμόρφωση ενός ρόστερ, που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη τριετία.

Μπορεί το καλοκαίρι να μην έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ, όμως σταδιακά, αυτό φαίνεται (με πράξεις) πως αλλάζει. Με τον ΠΑΟΚ έχουν ήδη ανανεώσει τα συμβόλαιά τους, πέντε παίκτες. Ο Σφιντέρσκι (από το καλοκαίρι) έως το 2024, ο Αντρίγια επίσης, ο Καντουρί για την επόμενη τριετία (2+1), ο Μιχαηλίδης έως τον Ιούνιο του 2025 και ο Τσιγγάρας για 3+1 χρόνια. Δεν θα είναι όμως μόνο αυτοί. Έπεται και συνέχεια.

Ο Σβαμπ που έχει απευθείας επαφές με τον Σαββίδη, είναι πιθανό να ανανεώσει για άλλα δύο χρόνια. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι, όμως εφόσον συμπληρώσει 60% σε συμμετοχές έως το τέλος της σεζόν, αυτομάτως το συμβόλαιό του, θα ανανεωθεί και για την σεζόν 2022-23. Ο Μπίσεσβαρ που είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ αναμένεται να κληθεί για να συζητηθεί η ανανέωση, ενώ και ο Ινγκασον μόλις διεκδικήσει και κερδίσει μία θέση στην πρώτη ομάδα, θα μπει επί της ουσίας σε διαδικασία συζητήσεων με την ΠΑΕ που είναι πρόθυμη να τον κρατήσει.

Σημειώστε πως συζήτηση μπορεί να ανοίξει και με τον Πασχαλάκη που έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022 και είχε καθοριστική συμβολή σε νίκες του ΠΑΟΚ, όπως για παράδειγμα στην Τρίπολη, την Κοπεγχάγη, το Αγρίνιο και σε άλλα παιχνίδια.

Προσθέστε πως η επιστροφή του 23χρονου Ζαμπά (έπαιξε με την Βάσκο ντε Γκάμα σε 27 αγώνες και πέτυχε τρία γκολ ενώ μοίρασε μία ασίστ) “ρίχνει” έστω και σε πολύ μικρό ποσοστό τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ. Στα πλάνα του Λουτσέσκου είναι η αξιοποίηση νεαρών παικτών, όπως των Κούτσια και Κωνσταντέλια, που ήδη έχουν πάρει, μικρό χρόνο συμμετοχής σε επίσημα παιχνίδια.

Η στόχευση είναι συγκεκριμένη: Και οι παίκτες που θα έρθουν, πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Στον ΠΑΟΚ της επόμενης τριετίας.

Γιατί, ας μην ξεχνάει κανείς, πως όταν ήρθε ο Λουτσέσκου το καλοκαίρι και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν το 1,2 εκατ. ευρώ για τον ίδιο (και ρήτρα που φθάνει τα επτά εκατομμύρια ευρώ), η βασική συμφωνία, (έτσι όπως δημοσιοποιήθηκε από την ΠΑΕ), ήταν πως παράλληλα με την διεκδίκηση των στόχων της τρέχουσας σεζόν, η κοινή απόφαση με την ιδιοκτησία, ήταν να διαμορφώσουν σταδιακά ένα ρόστερ που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια.

Ενα βασικό στοίχημα, είναι η χημεία των έμπειρων με τους νέους να είναι αποδοτική και μεσοπρόθεσμα να επιτευχθεί και η μείωση του μέσου όρους ηλικίας.

Συνεχής η παρακολούθηση

Στον μεταγραφικό τομέα, παρακολουθούνται και παίκτες που είναι νεαροί και εξελίξιμοι (παράδειγμα είναι οι δύο Κύπριοι Λοιζου και Τζιωνής που είδε εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ όπως και ο Φινλανδός Βαλακάρι της Πάφου). Εννοείται πως ενδιαφέρουν αυτή την στιγμή και έμπειροι παίκτες όπως είναι ο 29χρονος Σουηδός Βίκτορ Κλάεσον που παίζει στην Κράσνονταρ και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Αν δεν ανανεώσει με την ρωσική ομάδα, ο ΠΑΟΚ καιροφυλακτεί, διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τον ατζέντη του και είναι έτοιμος για να τον αποκτήσει.

Αυτό που επίσης προκύπτει ως μορφή πληροφόρησης, είναι πως η στόχευση για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, θα γίνει για παίκτες που θα είναι κατά κύριο λόγο ελεύθεροι. Δηλαδή, δεν θα απαιτηθεί να δαπανηθεί κάποιο ποσό σε ομάδες για να έρθουν οι παίκτες στην Τούμπα.

Και παίκτες από τα “σπλάχνα”

Υπάρχουν και παίκτες από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ που μπορούν να αξιολογηθούν και αυτό θα γίνεται συνεχώς. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας ζωντανός οργανισμός, η εξέλιξη κάθε παίκτη οφείλεται και στην δουλειά που κάνει, αλλά και στην προσωπική φιλοδοξία που έχει για διάκριση, επομένως και η προώθηση παικτών από τον ΠΑΟΚ Β ή την Κ19 είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.