Ο Βαγκέ και η απίθανη ρήτρα των 10 εκ. ευρώ

Κώστας Πετρωτός20 Σεπτεμβρίου 2020

Στην απόκτηση του Μούσα Βαγκέ προχωρά ο ΠΑΟΚ. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός αναμένεται στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ώρες για να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. 

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo, ο νεαρός μπακ δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ρονάλντ Κούμαν και για αυτό οι Καταλανοί αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν δανεικό ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επιστρέψει πιο έτοιμος. 

Η αλήθεια είναι ότι η ταμπέλα «παίκτης της Μπαρτσελόνα» που κουβαλά, εξιτάρει. Μάλιστα, είναι αυτή που είχε οδηγήσει την Νις, στον δανεισμό του για έξι μήνες από την ομάδα της Καταλονίας να δεχθεί να μπει ένα buy-out 10 εκατ. ευρώ για τον 22χρονο άσο που είναι ο πρώτος Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της φημισμένης ισπανικής ομάδας.

Λόγω κορονοϊού, ο Βαγκέ αγωνίστηκε σε πέντε μόνο ματς (έκανε και δύο ασίστ) και έτσι η αγγλική ομάδα δεν πλήρωσε το ποσό αυτό για να τον αποκτήσει. Με βάση τα όσα ανέφεραν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης τις προηγούμενες εβδομάδες, η Μπάρτσα έβγαλε στο σφυρί τον Βαγκέ αλλά δεν μπόρεσε να βρει εκείνη την προσφορά που θα τον ικανοποιούσε. Ετσι, κατέληξε να συζητά και πάλι προτάσεις δανεισμού και κάπου εκεί προέκυψε ο ΠΑΟΚ.

Προφανώς, η ρήτρα αγοράς αν μπει (κάτι που δεν συγκέντρωσε πολλές πιθανότητες με βάση όσα έβγαιναν από τα γραφεία της Τούμπας) θα είναι πάνω κάτω σ’ αυτά τα επίπεδα και προφανώς, μόνο με συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα είχε αξία να συζητάμε για αγορά, αλλά και πάλι δεν είναι εύκολα για ελληνική ομάδα να κινηθεί σ’ αυτά τα επίπεδα.

 


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.