Βάζει γκολ και στα δύο ημίχρονα

Δημήτρης Μπασμπαρέλας24 Νοεμβρίου 2020

Οι αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής “κλέβουν” την παράσταση στη σημερινή (24/11) μέρα για τους ομίλους του Champions League.

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επιστρέφει μετά από 20 μέρες και το metrosport.gr παρουσιάζει όσο γίνεται περισσότερο τα δεδομένα στα οκτώ παιχνίδια. Αρχή με το Group E.


Λογικά φαβορί

Τσέλσι και Σεβίλλη έχουν το “πάνω χέρι” για την πρόκριση. Εχουν αμφότερες έξι βαθμούς διαφορά από τις άλλες δύο ομάδες στον όμιλο.

Εξ αρχής ήταν άλλωστε και τα φαβορί για την πρόκριση.

Αν οι “μπλε” επικρατήσουν στη Γαλλία και οι κάτοχοι του UEFA Europa League κερδίσουν στη Ρωσία, θα “κλείσουν” θέσεις για τους "16" και τότε θα παλέψουν ξεκάθαρα για την πρώτη θέση.

“Θέλουμε να κερδίσουμε στη Ρεν πιάνοντας καλή απόδοση”, δήλωσε ο φορ της Τσέλσι, Τίμο Βέρνερ.

“Μετά, θα... πολεμήσουμε με τη Σεβίλλη για την πρώτη θέση στο γκρουπ”.

Οι σημερινές αναμετρήσεις είναι η τελευταία ευκαιρία για τις Ρεν και Κράσνονταρ, αν θέλουν να κάνουν βήμα παραπάνω ή έστω να ελπίζουν σε κάτι περισσότερο από την 3η θέση και το Europa League.


*** Η Τσέλσι 11 φορές βγήκε πρώτη στον όμιλο, αλλά στις δύο τελευταίες αναδείχθηκε δεύτερη. Μετρά πλέον πέντε σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.


*** Στα τελευταία πέντε φετινά παιχνίδια η ομάδα του Λάμπαρντ έβαλε γκολ και στα δύο ημίχρονα. Δέχθηκε μόλις ένα. Στα τελευταία οκτώ του θεσμού μόνο στο ένα δεν εμφανίστηκαν πολλά γκολ (Τσέλσι-Σεβίλλη 0-0).


*** Για τη Ρεν θα λείψουν οι Ρουγκάνι, Νιάνγκ και Νταλμπέρ. Για την Τσέλσι επιστρέφουν Σίλβα και Χάβερτς. Απουσιάζει ο Πούλισιτς.


*** Οι Γάλλοι έχουν εννιά νίκες στα 17 εντός έδρας τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια (έξι ισοπαλίες και δύο ήττες).


*** Βέβαια, τους έχει πάρει η κατηφόρα. Στα τελευταία πέντε ματς έχουν χάσει τα τέσσερα. Εβαλαν γκολ μόνο στη νίκη τους επί της Μπρέστ με 2-1 για το Πρωτάθλημα.


*** Στο παρελθόν, έχουν κερδίσει και τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με αγγλικούς συλλόγους, χάνοντας όμως και τα τρία εκτός. Κέρδισαν την Αρσεναλ 3-1 στο πρώτο ματς για τους “16” του UEFA Europa League (2018/19), αλλά υποκλίθηκαν μετά από ήττα 3-0 στο Λονδίνο.

Νίκησαν επίσης την Αστον Βίλα 2-1 στο UEFA Intertoto Cup 2001, χάνοντας την πρόκριση στα εκτός έδρας γκολ μετά από ήττα 1-0 στο δεύτερο σκέλος.


*** Η Ρεν έχει μετά δύο εκτός έδρας ματς με Στρασβούργο και Κράσνονταρ, ενώ την Τσέλσι περιμένει το ντέρμπι του Λονδίνου με την ανεβασμένη Τότεναμ και το ματς στην Ανδαλουσία για την πρώτη θέση του ομίλου με τη Σεβίλλη. Είναι “κολλητά”.

Τί λέει ο Λάμπαρντ; “Κοίταξα το πρόγραμμα και είναι βάναυσο. Παίζουμε με την Αρσεναλ την Boxing Day και μετά πάλι παιχνίδι λίγες μέρες αργότερα.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και αν μπορέσουμε να προχωρήσουμε στον επόμενο γύρο, τότε θα μπορούσαμε να ξεκουράσουμε τους παίκτες”, αλλά θέλουμε ακόμα να κερδίσουμε το γκρουπ. Είμαι σίγουρος για την ομάδα, ακόμα κι αν κάνουμε rotation”.


*** Διαφορετική είναι και η φόρμα για Κράσνονταρ και Σεβίλλη. Οι Ρώσοι έχουν τέσσερις ήττες σερί και μία νίκη εσχάτως με την Τάμποφ.

Η Σεβίλλη έχει τρεις σερί επιτυχίες και τέσσερις στα τελευταία επί συνόλου πέντε ματς. Σημείωση; Οι νίκες ήταν όλες εντός και η ήττα εκτός. Ενα γκολ έβαλε τουλάχιστον σε όλα...

Αμφότερες παίζουν εκτός μετά. Η Κράσνονταρ με τη Χίμκι και η Σεβίλλη με την Ουέσκα. Η Σεβίλλη προηγείται 2-1 στην παράδοση των μεταξύ τους αγώνων με 7-4 γκολ.


*** Από τα τελευταία οκτώ γκολ των Ανδαλουσιανών τα τρία εξ αυτών έβαλε ο Εν Νεσίρι.


*** Η Σεβίλλη στο προηγούμενο ματς μεταξύ τους με την Κράσνονταρ κέρδισε 3-2 στην έδρα της με επική ανατροπή από το 2-0 και με παίκτη λιγότερο! Η Τσέλσι επικράτησε 3-0 εύκολα της Ρεν στο Λονδίνο.


(4η αγωνιστική)


GROUP E

19:55 Ρεν-Τσέλσι

19:55 Κράσνονταρ-Σεβίλλη


Βαθμολογία

1. Τσέλσι 3 7-0 7

2. Σεβίλλη 3 4-2 7

3. Κράσνονταρ 3 3-8 1

4. Ρεν 3 1-5 1

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.