Βαυαρική επέλαση: Η Μπάγερν ισοπέδωσε τη Λάτσιο!

Στέφανος Αβραμίδης23 Φεβρουαρίου 2021

Την πρόκρισή της στους «8» του Champions League εξασφάλισε σε μεγάλο ποσοστό η Μπάγερν Μονάχου.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ισοπέδωσαν τη Λάτσιο με 1-4 στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στο «Ολίμπικο» της Ρώμης και απλοποίησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη ρεβάνς.

Ο αγώνας

Η Μπαγερν μπήκε φουριόζα και προειδοποίησε στο 8’ όταν ο Κίμιχ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά μέσα από την περιοχή και ο Λεβαντόφσκι δεν βρήκε την μπάλα για να την σπρώξει στην ανυπεράσπιστη εστία.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Πολωνός χρίστηκε σκόρερ εκμεταλλευόμενος το ολέθριο λάθος από τον Μουσάτσιο που υπό την πίεση του Κίμιχ γύρισε απρόσεκτα τη μπάλα στον Ρέινα. Ο «Λέβα» την έκλεψε πριν φτάσει στον Ισπανό τερματοφύλακα τον οποίο απέφυγε και έγραψε το 0-1 στην άδεια εστία.

Στο 24’, οι Βαυαροί διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Τζαμάλ Μουσιάλα. Ο Ντέιβις έκανε κίνηση από τα αριστερά πάσαρε στον Γκορέτσκα και εκείνος στον Μουσιάλα που αμαρκάριστος από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Ρέινα με δυνατό συρτό σουτ.

Μάλιστα έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο νεότερος Άγγλος σκόρερ στην ιστορία του Champions League σε ηλικία 17 ετών και 363 ημερών.

Η Μπάγερν δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και έφτασε στο 0-3 στο 42’. Ο Κομάν έκλεψε την μπάλα από τον Πάτρικ, σούταρε, ο Ρέινα απέκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος Σανέ την έσπρωξε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.

Οι Γερμανοί μπήκαν με φόρα και στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν σε τέταρτο γκολ. Σε αντεπίθεση ο Κομάν έδωσε στον Σανέ που έκανε την κούρσα, ταλαιπώρησε τον Πάτρικ, έκανε το γύρισμα και ο Ατσέρμπι σημείωσε αυτογκολ.

Δύο λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-4 με δυνατό συρτό σουτ του Κορέα στη δεξιά γωνία του Νόιερ.

Η Λάτσιο άγγιξε το 2-4 όμως η κεφαλιά του Χουντ πέρασε άουτ. 

Με τη σειρά της και η Μπάγερν έφτασε κοντά στο 1-5 αλλά ο Ρέινα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Λεβαντόφσκι.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και οι Γερμανοί πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη με 1-4.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.