Βάβαλης: «Kαλή ομάδα αλλά ασταθής ο Άρης, κλειδί της λειτουργίας ο Τζέγκο»

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2021

Ο συνεργάτης του Σάββα Παντελίδη, Άκης Βάβαλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων μίλησε για την απόφασή του να αναλάβει ομάδα στη Σουηδία ως πρώτος προπονητής και για την πορεία του Άρη τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε

Αρχικά αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Σ.Παντελίδη: «Η συνεργασία ξεκίνησε το 2016 αναλαμβάνοντας τον Ηρακλή και μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Είμαστε μαζί 5 χρόνια. Ο Σάββας πέραν από ένας καλός προπονητής είναι και ένας καταπληκτικός άνθρωπος και μιλήσαμε για αυτή την απόφασή μου. 

Άλλωστε και ο Σάββας έχει ξεκινήσει ως συνεργάτης του κ.Παράσχου και καταλαβαίνει. Όταν είχα την πρόταση από τη Σουηδία, με τον πρώτο άνθρωπο που μίλησα ήταν ο Σάββας, ώστε να με συμβουλέψει».

Για την απόφασή του να φύγει στη Σουηδία:«Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση, είναι κάτι τελείως διαφορετικό, Οι Σκανδιναβοί δεν είναι κοντά στα πρότυπα των Βαλκανίων τόσο στη ζωή, όσο και στο ποδόσφαιρο. Ήταν μια πρόκληση πολύ μεγάλη. 

Δεν δίνουν εύκολα ευκαιρίες ομάδες του εξωτερικού σε Έλληνες προπονητές. Σε κάποιες χώρες που είναι προηγμένες ποδοσφαιρικά δεν μας δίνουν εύκολα την ευκαιρία. Ακόμα δεν έχω επικοινωνήσει με τους προπονητές που βρίσκονται στη Σουηδία, δεν τους γνωρίζω προσωπικά και δεν έχω επικοινωνήσει, αλλά είναι στα άμεσα πλάνα μου να μιλήσω μαζί τους για να πάρω κάποιες πληροφορίες. 

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας που θα αναλάβω είναι Έλληνας και είναι σημαντικό. Αυτός ξεκίνησε όλο το πρότζεκτ της Ακρόπολις, η οποία έφτασε στη Β Εθνική της Σουηδίας.

Πρώτα από όλα αυτό που με ώθησε να πάρω αυτή την απόφαση ήταν το εξωτερικό, το οποίο είναι μια πρόκληση.Πόσο μάλλον σε μια χώρα ανεπτυγμένη, όπως η Σουηδία. Όμως δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η κατάσταση στη Β Εθνική είναι πολύ δύσκολη, δεν επιβιώνεις εύκολα για πολλούς παράγοντες. Θεώρησα πως δεν θα ήταν καλό βήμα για την καριέρα μου να δουλέψω με μια ομάδα της Β Εθνικής.

Είμαι σε μια νεαρή ηλικία και δεν ξέρω αν μου δινόταν η ευκαιρία να δουλέψω στο εξωτερικό και αποφάσισα να κάνω αυτό το βήμα. Αρχές Γενάρη πάω Σουηδία. Το πρωτάθλημα μόλις τελείωσε και στις 10 Ιανουαρίου ξεκινάμε την προετοιμασία και στις 3 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η 1η αγωνιστική.

Το οικονομικό δεν ήταν προτεραιότητά μου, δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τη Γ Εθνική της Σουηδίας με τη Β Εθνική της Ελλάδας».

Για την ήττα του Άρη από τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν μια κακή παρένθεση. Το σκορ ήταν πολύ βαρύ και ότι ήταν μια ντροπιαστική ήττα ισχύει. Αυτή η ήττα πρέπει να γίνει μάθημα. Όχι, όμως, όπως το αναφέρουν όλοι, αλλά να βρεθούν οι αγωνιστικός αιτίες. Ενώ η ομάδα είναι καλή, παρουσιάζει μια αστάθεια κυρίως σε τέτοια παιχνίδια. Αυτό πρέπει να γίνει μάθημα και όχι το σκορ». 

Για το νικηφόρο σερί των τελευταίων τριών αγώνων του Άρη: «Ο Άρης κατά βάση βγάζει το πραγματικό του πρόσωπο σε αγώνες που ο αντίπαλος δεν κλείνεται. Έβγαλε μια αντίδραση μετά την ήττα από τον ΠΑΣ και πείσμωσε όλο τον οργανισμό του Άρη, ειδικά σε ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. 

Το σημείο που θα πρέπει μόνο να βελτιώσει είναι δυσκολία που αντιμετωπίζει απέναντι σε κλειστές άμυνες.»

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιον παίκτη των "κίτρινων": «Με ένα 50% του κορμού της ομάδας  έχω συνεργαστεί όταν ήμουν με τον Σάββα Παντελίδη στον Άρη, όπως ο Σάσα, ο Σούντγκρεν και άλλα παιδιά που ήταν στην ομάδα τότε.

Αυτός που έχω ξεχωρίσει και περνάει λίγο στα ψιλά η παρουσία του είναι ο Τζέγκο. Μπορεί να μην έχει την προβολή που έχει ο Καμαρά και ο Εντιαγέ, αλλά είναι το κλειδί για όλη τη λειτουργία. Όλες οι ομάδες χρειάζονται ένα σκληρό αμυντικό χαφ που θα κερδίζει πολλές μπάλες και θα είναι γρήγορος, κόβοντας πολλές επιθέσεις του αντιπάλου. 

Για τους στόχους του και τα όνειρά του: «Το όνειρο είναι κάτι σχετικό, δεν θέλω να κάνω τεράστια βήματα. Σίγουρα θα ήθελα να εξελίξω την πορεία μου στην προπονητική, είμαι μικρός ακόμη και μπορώ να κάνω λάθη. Αυτό που θα ήθελα είναι να κάνω σταθερά βήματα και όταν επιστρέψω στην Ελλάδα να είμαι ένα "'όνομα"».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.