Βασιλάκος: «Η μεταγροφολογία δεν κάνει καλό»

Metrosport Team18 Αυγούστου 2020

Η ψυχολογία και το κέρδος που μπορεί να αποκομίσει κάθε παίκτης από το παιχνίδι με την Μπεσίκτας είναι σημαντικά για τον ΠΑΟΚ σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Βασιλάκος στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» τονίζοντας παράλληλα ότι ο Δικέφαλος θα πρέπει να φτάσει στο επίπεδο που ήταν πέρυσι Οκτώβρη – Νοέμβρη για να περάσει.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα στοιχεία που θα πρέπει να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ: «Πρέπει να φτάσει σε επίπεδο του περσινού Οκτωβρίου – Νοεμβρίου για να περάσει. Δεν είναι πρόβλημα οι παίκτες που θα παίξουν αλλά το πώς θα είναι η ομάδα στο παιχνίδι. Η μεταγραφολογία δεν κάνει καλό. Σίγουρα χρειαζόταν παίκτες που θα άλλαζαν την εικόνα αλλά αυτή τη στιγμή προέχει το πώς θα φτιάξει και θα δυναμώσει ενόψει του παιχνιδιού καθώς τα φιλικά δεν έδειξαν ότι είναι σε τέτοιο επίπεδο».

Για τις πιθανότητες να προσαρμοστεί ένας νέος παίκτης γρήγορα: «Ένας καλός παίκτης μπορεί γρήγορα να προσαρμοστεί και να παίξει. Ποιο είναι το πρόβλημα; Τα συστήματα είναι σχεδόν τα ίδια. Το ζήτημα είναι άλλο. Προέχει η ψυχολογία και το πώς θα εμφανιστούν σε εκείνο το παιχνίδι. Η τακτική και η φυσική κατάσταση θα δοθούν στην προετοιμασία. Είναι ένα παιχνίδι και χρειάζεται να ψυχολογήσει τους παίκτες για το παιχνίδι».

Για το εάν θα παίξει ρόλο η εμπειρία κάποιων παικτών: «Όπλο είναι η εμπειρία, η νεανικότητα και οι δυνατότητες των παικτών. Το ποιοι μπορούν να παίξουν το ξέρει ο προπονητής. Εκείνος ξέρει ποιοι είναι έτοιμοι να παίξουν και είναι υπεύθυνος να ψυχολογήσει τους παίκτες».

Για το τι μπορεί να πει ένας προπονητής στους παίκτες: «Είναι το παιχνίδι για τους παίκτες. Εκεί που δεν υπάρχει, μπορεί να γίνει ο πιο ξακουστός παίκτης στην Ευρώπη. Το θέμα είναι να κερδίσει το ματς και ο παίκτης να ανεβάσει το πρεστίζ του».

Για το παιχνίδι με την Μπεσίκτας: «Έχει καλή εικόνα με τουρκικές ομάδες. Το σημαντικό είναι να δουν οι παίκτες τι θα τους δώσει το παιχνίδι και να έχουν ψυχολογία.».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.