Βασικός ο Πέλκας, τέταρτη σερί νίκη και κορυφή για τη Φενέρ

Πέτρος Χαριζακλής02 Νοεμβρίου 2020

Ο Δημήτρης Πέλκας έχει ξεκινήσει εξαιρετικά την καριέρα του στη Φενερμπαχτσέ. Μετά το γκολ που πέτυχε στο ντεμπούτο του, το τακουνάκι στο δεύτερο ματς, στο τρίτο δεν κατάφερε να σκοράρει ή να δώσει ασίστ αλλά είχε καλή παρουσία και ήταν και πάλι βασικός. Η Φενέρ κέρδισε με 2-1 εκτός έδρας την Αντάλιασπορ, έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και σκαρφάλωσε στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Στο 43ο λεπτό η Αντάλιασπορ είχε αριθμητικό μειονέκτημα λόγω σκληρού φάουλ του Γιάχοβιτς σε παίκτη της Φενέρ και έτσι έπαιξε για ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες. Η ομάδα του Δημήτρη Πέλκα ήταν ήδη καλή και στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή της.

Στο 49’ ο Βαλέντσια έκανε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά και ο Τουφάν με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα όμως η Αντάλιασπορ έφερε στα ίσια το ματς, με τρομερό σουτ του Ποντόλσκι με μια εναέρια κίνηση. Ο Πέλκας ήταν βασικός και αποχώρησε στο 62ο λεπτό για να μπει ο Σισέ, με τη Φενέρ να βρίσκει το δεύτερο γκολ που της χάρισε τη νίκη στο 84’. Ο Περότι που είχε μπει ως αλλαγή, έκανε την προσποίηση, κέρδισε το πέναλτι που του έκανε ο παίκτης της Αντάλιασπορ, ευστόχησε στην εκτέλεση και έγραψε το 1-2, πετυχαίνοντας γκολ στο ντεμπούτο του με την τουρκική ομάδα.

Στο 97’ η Φενέρ έμεινε και αυτή με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκουμούς με δύο κίτρινες στο ίδιο λεπτό, η πρώτη για φάουλ και η δεύτερη για ελαφρύ σπρώξιμο στον διαιτητή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.