Βαρβαρότητα

Χρήστος Νάσκας23 Μαρτίου 2020

Κάτι επί προσωπικού, μια παράκληση και μια προτροπή με όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες και στη χώρα μας ελέω κορωνοϊού. Και κυρίως αυτά που γράφονται και αναπαράγονται για τον επιστήμονα Σωτήρη Τσιόδρα που οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε τώρα.

1)Το προσωπικό… Φυσικά και με ενδιαφέρουν τα δικαιώματα του συνανθρώπου μου, είτε αυτά είναι θέματα πίστης, είτε είναι θέματα εργατικής φύσης. Μισθωτός είναι ο υπογράφων με… παρενέργειες οικονομικές τα τελευταία χρόνια, όπως πολλοί από εμάς και με μέλλον που δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα. Φυσικά και με ενοχλούν και με ενοχλούσαν πάντα οι αυθαιρεσίες της όποιας κυβέρνησης από όποιον ιδεολογικό χώρο προέρχονταν. Σεβαστή κάθε άποψη, κάθε θεωρία συνομωσίας, κάθε δικαίωμα ατομικό και συλλογικό, κάθε αμφισβήτηση, ειδικά την αμφισβήτηση γιατί έτσι κινεί τον κόσμο. Πάντα… Είναι όμως βαρβαρότητα να ψάχνεις το ελάχιστο ( αν πήγε στην εκκλησία και πόσοι ήταν έξω από αυτή) και να το αναγάγεις σε μείζον θέμα γιατί έτσι, πιστεύεις ότι ξεχωρίζεις. Εσύ ο ‘’έξυπνος’’ και εμείς οι τυφλοί που δε βλέπουμε τι γίνεται ή δε σκεφτόμαστε τι θα γίνει. Λες και δεν ξέρουμε ότι τώρα θα μας δώσουν 2 και θα μας πάρουν αύριο μεθαύριο 12. Εσένα περιμέναμε να μας το πεις;

2)Η επισήμανση…

Αφού λοιπόν εσείς οι ‘’έξυπνοι’’ τα ξέρατε τόσα χρόνια ( όλα ή κάποια πράγματα) και περί επιδημιών γιατί δεν τα λέγατε; Το ζητούμενο είναι αυτό, τούτη τη στιγμή; Να είσαι δηλαδή πάνω από τον ασθενή, να μπορείς να τον βοηθήσεις ( με απέραντο σεβασμό στη μνήμη αυτών που έχουν χαθεί) και εσύ να αναλύεις και να αμφισβητείς κάτι που δεν ξέρεις, απλά δεν το ξέρεις γιατί δεν είσαι επιστήμονας. Δε γίνεσαι από το google.

Σου λένε τι πρέπει να γίνει για να ζήσουν όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται, να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα και κυρίως να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά. Έχεις παραδείγματα θανάτων, έχεις παραδείγματα των επιπτώσεων του ιού, έχεις και τι δεν έχεις να δεις. Πολλά και επώδυνα.

Είναι βαρβαρότητα οι πολλοί να την πληρώνουν για τους λίγους, δεν είναι κάτι άλλο. Είναι βαρβαρότητα, δε είναι πολιτισμός. ΠΡΕΠΕΙ και ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να βάλουμε το τρένο της ζωής στις ράγες του.

3)Και η λιτή προτροπή… Ο πολιτισμός δεν επιβάλλεται, αγαπιέται και βοηθάει τον κάθε άνθρωπο να νιώθει καλά. Η βαρβαρότητα όχι…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.