Βαρίδιο η ήττα της πρεμιέρας

Αρις Νικολάκης16 Σεπτεμβρίου 2021

Η έλλειψη μεταγραφικής ενίσχυσης δεν αποτελεί άλλοθι για το ποδαρικό, στο Πρωτάθλημα, του ΠΑΟΚ με το αριστερό. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε. Και τούτο επειδή εμείς θεωρούμε απαράδεκτο για το επίπεδο του Κυπελλούχου, να χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση για ποδαρικό με το δεξί! Δίχως με αυτήν την αναφορά μας να υποτιμούμε (έστω κι ως υποψία σκέψης…) τη νίκη του ΠΑΣ, στην Τούμπα.

Η ήττα οφείλεται κατ’ αρχήν στην κακή διαχείριση του αγώνα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Κι εν συνεχεία σε παίκτες οι οποίοι τον εξέθεσαν. Τους πήρε από το χέρι και τους οδήγησε στο προσκήνιο. Τι έκαναν αυτοί; Τού γύρισαν την πλάτη!

Και ποδαρικό με το δεξί να έκανε ο ΠΑΟΚ βέβαια, δε θα εξέλειπε η …έλλειψη μεταγραφικής ενίσχυσης. Μπορεί να έλεγε ξανά και ξανά ο Ρουμάνος προπονητής πως ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται τερματοφύλακα. Να στήριζε αναφανδόν Αλέξανδρο Πασχαλάκη και Ζίβκο Ζίβκοβιτς αλλά… Δεν τον στήριξαν αυτοί. «Με αυτούς θα πάμε για το ντάμπλ», έλεγε ο Ρουμάνος στηρίζοντας τους αλλά… Δεν τον στήριξαν αυτοί. Αυτοί δεν τον Μέχρι τώρα τουλάχιστον, οι παίκτες κατά κανόνα (με εξαίρεση τον αγώνα «η ταν η επί τας» στη Ριέκα) οι παίκτες δεν στηρίζουν αγωνιστικά τον προπονητή τους. Δεν ανταποδίδουν με την απόδοση τους τις επιλογές του…

Με άλλα λόγια; Ναι, ο Κυπελλούχος θέλει μεταγραφική ενίσχυση. Και με αυτήν όμως – καθώς δεν αναμένεται να εκφρασθεί με πολλά νέα πρόσωπα – εάν κι εφ’ όσον ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν διαχειρισθεί ορθά, τα παλαιά πρόσωπα κι αυτά, τα παλιά πρόσωπα, δεν αντιληφθούν ορθά, τις υποχρεώσεις τους… Ο ΠΑΟΚ θα εμπλακεί σε περιπέτειες. Ήδη ενεπλάκη επειδή προπονητές και παίκτες δεν άρθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Εδώ, οφείλουμε να τονίσουμε πως ναι μεν, η ήττα από τον ΠΑΣ πρέπει να μείνει στην άκρη, για να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ δε. Ελάτε όμως, που δεν μπορεί να μείνει δυστυχώς, για τον ΠΑΟΚ Βαρίδιο είναι. Θα την κουβαλά μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος. Δεν έπαιξε κι έχασε. Ας πρόσεχε.

Το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ – δυστυχώς, για τον ΠΑΟΚ επίσης – δε θα είναι εξιλαστήριος χώρος. Άλλο η Ευρώπη κι άλλο η Ελλάδα. Δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Προκαταβάλλουμε τις εντυπώσεις μας από τυχόν νίκη κόντρα στη Λίνκολν, στο Γιβραλτάρ! Προσφεύγουμε σε εξηγήσεις μας κι αποφεύγουμε παρεξηγήσεις σας.

Ακόμη και με νίκη στην έδρα του «κακού δαίμονα» του, τού Αστέρα Τρίπολης, ακόμη κι έτσι η ήττα από τον ΠΑΣ δεν αλλάζει παραμέτρους. Κέρδος από ζημιά δεν καταγράφεται…

Και κάτι ακόμη. Μόνο με νίκες στην Τρίπολη (19.09) και στο Αγρίνιο (22.09), θα γεμίσει η Τούμπα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (26.09). Με αυτά τα δυο εκτός έδρας «διπλά» θα πεισθεί ο κόσμος του Κυπελλούχου πως η ήττα από τον ΠΑΣ ήταν μία κακή στιγμή. Κι αξίζει, για να λέμε την πάσα αλήθεια, ο Κυπελλούχος την βροντώδη παρουσία τους στις κερκίδες. Πώς να το κάνουμε, δηλαδή;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.