Βαριά χαρτιά στον ανανεωμένο ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης13 Οκτωβρίου 2020

Η αποχώρηση του Δημήτρη Πέλκα στην Φενέρμπαχτσε, που ήταν ο πρώτος αρχηγός του ΠΑΟΚ από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, «γέννησε», δικαιολογημένα, σκέψεις στην τεχνική ηγεσία για τον ποδοσφαιριστή που θα αντικαταστήσει στο συγκεκριμένο ρόλο, τον πρώην αρχηγό. 
Οι υποχρεώσεις είναι πολλές, σε Πρωτάθλημα και Ευρώπη σε πρώτη φάση, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και το Κύπελλο (εκεί ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει από τους «16» του θεσμού). Είναι σαφές πως τα αποδυτήρια, πρέπει να είναι «μπετόν αρμέ», οι παίκτες να λειτουργούν συλλογικά και με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, προκειμένου να ανταποκριθεί ο ΠΑΟΚ στα αλλεπάλληλα παιχνίδια. Προς το παρών, δεν έχουν γίνει οι τελικές συζητήσεις για τους παίκτες που θα αναλάβουν το κύριο βάρος της προσπάθειας. Στις σκέψεις του Φερέιρα και των συνεργατών του, είναι να προκριθεί μία πεντάδα παικτών, που θα φορούν το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Θα είναι δηλαδή, τα επονομαζόμενα «βαριά χαρτιά», των αποδυτηρίων.

Σίγουροι ως αρχηγοί, πρέπει να θεωρούνται οι Κρέσπο και Βαρέλα, που ήρθαν στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2016 και συμμετείχαν στις κατακτήσεις των τίτλων και βοήθησαν τον Δικέφαλο, να ανέβει επίπεδο. Σε αυτούς, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που δρομολογήθηκαν με την ενεργοποίηση του Λέο Μάτος, πρέπει λογικά να προστεθεί και ο Βραζιλιάνος πολύπειρος αμυντικός. Αλλωστε ο Μάτος φορούσε το περιβραχιόνιο, σε αρκετά παιχνίδια και της περσινής σεζόν. Εχει την εμπειρία. Στις σκέψεις του Πορτογάλου τεχνικού, είναι να δοθεί η δυνατότητα στους Στέφαν Σβαμπ και Δημήτρη Γιαννούλη, να ανταποκριθούν σε αυτό τον πολύ σημαντικό ρόλο.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, ο Σβαμπ που ήταν αρχηγός τα τελευταία χρόνια στην Ραπίντ Βιέννης, γνωρίζει πολύ καλά (αν και είναι νέος στην ομάδα) πως να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις. Και πως να εμψυχώνει τους συμπαίκτες του, για να διεκδικήσουν υψηλούς στόχους. Με λίγα λόγια, ο Σβαμπ ξέρει πως να συμπεριφέρεται ως αρχηγός. Προσθέστε επίσης και το γεγονός, πως από τις πρώτες ημέρες που ήρθε στην Τούμπα και ενσωματώθηκε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, κέρδισε με την συμπεριφορά του, συμπαίκτες και εκπροσώπους της τεχνικής ηγεσίας.

Μαζι με τον Σβαμπ, υπάρχει η σκέψη να δοθεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Δημήτρη Γιαννούλη. Πρακτικά το πάθος του για τον ΠΑΟΚ περισσεύει, πρωταγωνιστεί στα ματς, ο Φερέιρα μετά την μεγαλειώδη πρόκριση επί της Μπενφίκα, έπλεξε δημόσια το εγκώμιο του και ζήτησε από τον Σαββίδη να μην τον πουλήσει σε ευρωπαϊκή ομάδα, παρότι υπήρχαν συγκεκριμένες προτάσεις για να μετακινηθεί από την Τούμπα. Επιπλέον ο Γιαννούλης, θεωρείται «παλιοσειρά» στην ομάδα, καθώς ενσωματώθηκε στο γκρούπ τη σεζόν της κατάκτησης του αήττητου πρωταθλήματος και του νταμπλ, έχει φοβερή ποιότητα και βγάζει πάθος και έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας παίκτης που θα μπορέσει να του εμπιστευτεί η τεχνική ηγεσία το περιβραχιόνιο. 

Πρακτικά σε κάθε παιχνίδι, ένας είναι ο αρχηγός, ένας φορά το περιβραχιόνιο, αλλά επειδή υπάρχουν συνεχομενες υποχρεώσεις και στις τρείς διοργανώσεις, ο Φερέιρα (ορθώς σκέφτεται) να χρίσει πέντε παίκτες ως αρχηγούς, για να υπάρχει ισορροπία στα αποδυτήρια. 

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα, στη συζήτηση που θα γίνει παρουσία και του Ολαφ Ρέμπε, που ως αθλητικός διευθυντής, θα πρέπει να δώσει την τελική του έγκριση, για την ομαλή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Εκεί όπου η ομάδα θα λειτουργεί πάνω από όλους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.