Βαριά άρρωστος ο Άρης, έκανε σύνθημα το «δεν μπορώ...»

Βασίλης Βλαχόπουλος24 Ιανουαρίου 2022

Κάθε κίνηση έβγαζε απελπισία, ψυχολογική πίεση και έλλειψη αυτοπεποίθησης, στοιχεία τα οποία είναι τα πλέον αντιπροσωπευτικά μιας ομάδας που είναι βαθιά άρρωστη. Αυτά εμφανίζει ο Αρης από τις πρώτες ημέρες του 2022 και το γεγονός ότι δεν έχει βρει γκολ σε τέσσερις αγώνες δεν αποτελεί προϊόν σύμπτωσης. 

Είναι η φυσιολογική συνέπεια από μια ομάδα η οποία ως επί των πλείστον απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Γιατί η αλήθεια είναι ότι φέτος, δεν μάθαμε κάτι καινούργιο απ’ όσα γνωρίζαμε από πέρυσι. Παρόλο αυτά επιλέχθηκε ένα αγωνιστικό σχέδιο το οποίο, μέχρι στιγμής, δείχνει αποτυχημένο.

Μέχρι πρότινος ξέραμε έναν Αρη που δημιουργεί αλλά δεν σκοράρει με συνέπεια να είναι στην προτελευταία θέση στη σχετική λίστα του Πρωταθλήματος. Χθες, είδαμε την απόλυτη απελπισία. Μια ομάδα που δεν μπορεί ούτε να δημιουργήσει. Καμία τελική προσπάθεια σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο κι ένας βαθμός «χρυσάφι» βάσει της εξέλιξης του αγώνα γιατί η Λαμία άξιζε κάτι περισσότερο βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε. Η ομάδα του Ακη Μάντζιου έδειχνε ανήμπορη να εκτελέσει σωστά 1-2 πάσες, παίκτες έμπειροι υπέπεσαν σε παιδαριώδη λάθη και για δεύτερη φορά οι αλλαγές την έκαναν ακόμη χειρότερη. Δεν είναι απλά σε κακό φεγγάρι, αλλά φωνάζει ότι «δεν μπορεί».

Εμοιαζε ξεχαρβαλωμένη μέσα στο γήπεδο με λάθη ακατανόητα να τα συλλάβει ο υγιής νους. Προφανώς χρειάζεται (αυτό που λέμε) ηλεκτροσόκ, γιατί το πρόβλημα δεν είναι ενός μυαλού ή ενός ανθρώπου αλλά γενικό. Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει στα προσεχή παιχνίδια, αν αυτή η κακοτεχνία μπορεί να κρυφτεί. Αν δηλαδή μπορεί να περισώσει κάτι από αυτή τη χρονιά η οποία εξελίσσεται εφιαλτικά βάσει των προσδοκιών που είχε στο ξεκίνημά της. Το σίγουρο είναι ότι το αγωνιστικό σχέδιο που καταστρώθηκε απέτυχε ομοίως και αυτοί που το σχημάτισαν. Δεν ξέρω επίσης αν σώζεται η κατάσταση γιατί απομένουν επτά ημέρες για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και η ομάδα μοιάζει να χρειάζεται πολλά περισσότερα από αυτά που είχε φανταστεί ότι είχε ανάγκη. Δεν είναι μόνο θέμα σέντερ φορ, χωλαίνει και στη μεσοεπιθετική γραμμή και στα άκρα. Τουλάχιστον για το επίπεδο στο οποίο θα ήθελε να ήταν…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.