Βαρέλα: Τα δάκρυα, οι 200 συμμετοχές, τα μεγάλα γκολ και η επαναφορά

Χρύσανθος Δοβλέτογλου10 Απριλίου 2022

Ο Φερνάντο Βαρέλα σύνδεσε το όνομά του με την πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ηταν ο παρτενέρ του Κρέσπο την χρονιά που ο Δικέφαλος κατέκτησε το νταμπλ, συνθέτοντας ένα πολύ ισχυρό αμυντικό δίδυμο. Την σεζόν 2018-19 κατέγραψε 44 συμμετοχές, τις περισσότερες σε μία χρονιά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ την φετινή περίοδο μόλις 18, τις λιγότερες από τότε που ήρθε στην Τούμπα, την σεζόν 2016-17.

Μέλος ενός πολύ κλειστού κλαμπ, επανήλθε μετά από 3,5 μήνες

Ο δυναμικός αμυντικός έχει μπει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ. Συγκεκριμένα, κατάφερε να φτάσει τις 200 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα των ξένων με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου, μαζί με τους Βιεϊρίνια, Φορτούλα, Γκουερίνο και Μπίσεσβαρ που συμπληρώνουν τη «λίστα».

Η φετινή σεζόν, όμως, δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε. Ενώ ξεκίνησε την χρονιά στο βασικό σχήμα, από τις 5/12 και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό και μετά «εξαφανίστηκε» από το προσκήνιο, λόγω του θέματος που προέκυψε με την μετακίνηση του γιου του στην Μπενφίκα. Οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν, ωστόσο, τον επανέφεραν όχι, απλώς, στην αποστολή, αλλά και στο βασικό σχήμα.

Αγωνίστηκε στην αρχική ενδεκάδα τόσο στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 20 Μαρτίου, όσο και σε αυτό με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής μετά από 3,5 μήνες. Πάντως, παρά την απραξία του στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και βοήθησε και στα δύο παιχνίδια τα μετόπισθεν του Δικεφάλου, ως παρτενέρ του Ίνγκασον.

Πήρε τα πάνω του στα χέρια του Λουτσέσκου, ήταν μόνιμα βασικός

Το πρώτο διάστημα παρουσίας του στον ΠΑΟΚ ένιωσε αμφισβήτηση. Η παρουσία του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, ωστόσο, μετά την πρώτη του σεζόν στην Τούμπα, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος τον έχρισε αναντικατάστατο στην ενδεκάδα.

Στα χέρια του Ρουμάνου τεχνικού, στο πρώτο πέρασμά του, έγραψε συνολικά 80 συμμετοχές, τις σεζόν 2017-18 και 2018-19. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι 79 απ’ αυτές ήταν ως βασικός! Η μοναδική που είχε έρθει από τον πάγκο ήταν κόντρα στην Τσέλσι στο Λονδίνο, που πέρασε εσπευσμένα στο γήπεδο λόγω της αποβολής του Χατσερίντι.

Τα μεγάλα του γκολ σε Ευρώπη και Ελλάδα

Μπορεί να είναι στόπερ, όμως, έχει πανηγυρίσει γκολ σε αρκετά μεγάλα παιχνίδια, που σημάδεψαν την παρουσία του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα σκόραρε με κοντινό πλασέ στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (ήττα με 2-1), ενώ την επόμενη είδε τον Κομίνη να του ακυρώνει τέρμα στο ντέρμπι τίτλου με την ΑΕΚ!



Την αγωνιστική περίοδο του νταμπλ βρήκε δίχτυα στον θρίαμβο των ασπρόμαυρων στη Βασιλεία με 0-3 απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, για τα προκριματικά του Champions League και πρόπερσι τον είδαμε να σκοράρει με κεφαλιά στον προημιτελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (2-0).

Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί. Έδειξε ότι έχει επαφή με την αντίπαλη εστία και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αϊντχόβεν τον Νοέμβριο του 2020, υπό την καθοδήγηση του Πάμπλο Γκαρσία. Στην ήττα με 3-2 είχε σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό! Φέτος είναι η μοναδική χρονιά από τότε που ήρθε στον ΠΑΟΚ που δεν έχει καταφέρει να χριστεί σκόρερ. Ίσως ήρθε η ώρα...



Ο πανηγυρισμός με τον γιο του και τα δάκρυα

Ο Βαρέλα έχει δεθεί με τον ΠΑΟΚ και το έχει αποδείξει. Στις 12 Φεβρουαρίου 2018 ο Δικέφαλος είχε υποδεχθεί την Λάρισα στην Τούμπα. Ο θηριώδης στόπερ πέτυχε το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου στην αναμέτρηση και στη συνέχεια χάθηκε στην αγκαλιά του 12χρονου τότε, Γκουστάβο, που ήταν ball boy.

Μάλιστα, λύγισε, δάκρυσε και στη συνέχεια αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας, σε μία δυνατή στιγμή που απέδειξε το δέσιμο που υπάρχει και την εκτίμηση που έχουν προς το πρόσωπό του οι φίλοι του ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.