Άρης: Vamos Mateo!

Γιώργος Στράντζαλης29 Ιανουαρίου 2021

Η παρουσία του Ματέο Γκαρσία στο αρχικό σχήμα του αγώνα με την ΑΕΛ ήταν ακόμη μία ευκαιρία από τον Άκη Μάντζιο προς τον Αργεντινό, ο οποίος στο διάστημα της φετινής του παρουσίας στον Αρη – στη δεύτερή του θητεία – προβληματίζει με τις “χαμηλές του πτήσεις”. Δεν ήταν η πρώτη ευκαιρία που πήρε, ήταν άλλη μία που προστέθηκε στις προηγούμενες, ενδεικτική (και) της στήριξης που έχει από τον προπονητή του Αρη ο οποίος τους τελευταίους μήνες προσπαθεί και δουλεύει (στο γήπεδο αλλά και με κατ’ ιδίαν συζητήσεις) προς την κατεύθυνση του αγωνιστικού restart τού Ματέο. 

Στον αγώνα με την ΑΕΛ ο Γκαρσία πραγματοποίησε μία από τις πιο “γεμάτες” και ολοκληρωμένες φετινές του εμφανίσεις. Στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε ως εξτρέμ, ενώ στο δεύτερο μετατοπίστηκε στον άξονα και ήταν εξίσου αποτελεσματικός. Εκανε πολύ δουλειά, τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά, έτρεξε σχεδόν 12 χιλιόμετρα και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με επτά κλεψίματα -όσα και ο Λούκας Σάσα - ενώ ήταν μέσα σε δύο “καθαρές” τελικές φτάνοντας κοντά στο γκολ. Η επίδοση των επτά κλεψιμάτων είναι και η καλύτερη φετινή του, καθώς είχαν προηγηθεί – σε κάτι πιο κοντινό - μόνο τα έξι κλεψίματα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ σε τέσσερα παιχνίδια δεν έκανε ούτε ένα.

Σε κάθε περίπτωση η προχθεσινή εμφάνιση του Αργεντινού γεμίζει με αισιοδοξία τους Κιτρινόμαυρους ότι μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας αρχής, καθώς ήταν κοντά στο επίπεδο των δυνατοτήτων του και κυρίως αυτών που ζητάει ο Άκης Μάντζιος. Ασφαλώς στον Αρη περιμένουν από τον Ματέο Γκαρσία ανάλογη συνέχεια και σταθεροποίηση της απόδοσής του ώστε να φτάσει σταδιακά στα επίπεδα της πρώτης του θητείας στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, όπου είχε αποτελέσει το σημείο αναφοράς της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.