Βάλτε όλοι, λίγο νερό στο κρασί σας…

Αρις Νικολάκης05 Οκτωβρίου 2022

Και βέβαια, συμφωνούμε με την οργή και την αγανάκτηση των ΠΑΟΚτσήδων! Η ομάδα τους … αγωνιστικά, πηγαίνει από το κακό το χειρότερο. Στην Ευρώπη αποκλείσθηκε. 

Υπέστη τεράστια οικονομική κι ουχί μόνο ζημιά. Κι όσο κάποιοι προσπαθούν, να ξεχασθεί… Να θαφθεί το «Βατερλό» της Σόφιας, δεν ξεχνιέται, δε θάβεται! Στην Ελλάδα χάνει νίκες μέσα από τα χέρια της. Κερδίζει νίκες με αλέ ρετούρ ταξίδια Παράδεισος-Κόλαση, των ψυχών τους. Όσες μεταγραφές έγιναν ουδόλως βοηθούν. Όσες δεν έγιναν, θα βοηθούσαν….

Πήγαν κάπου 20.000 και πλέον την Κυριακή, στην Τούμπα. Έφτιαξαν συγκλονιστική ατμόσφαιρα. Είδαν καλή (πόσο καλή, χωρά πολλή συζήτηση) μπάλα για 45 λεπτά. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα. Μετά και μέχρι τα 90 λεπτά δεν είδαν. Πώς να δουν; Η ομάδα τους δεν βλεπόταν.

Και κάποιοι θέλουν, να κάνουν οι ΠΑΟΚτσήδες πέτρα την ψυχή τους. Η ψυχή του γίνεται πέτρα. Και με αυτήν θα είναι πάλι στα μετερίζια της Τούμπας αλλά… Όλα κι όλα. Πέτρα η ψυχή μεν, λυμένη η γλώσσα, δε. Αλλιώς; Θα σκάσουν. Θα πλαντάξουν…

Εάν κι εφ’ όσον πάντως, πρέπει κάποιος να κακίσει, κάποιον… Αυτός είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ, ο οποίος πρέπει να κακίσει προπονητές και παίκτες. Δεν είναι προπονητές και παίκτες που πρέπει να κακίσουν τον κόσμο.

Δεν είναι κακό, να αφουγκρασθεί διοικητική και τεχνική ηγεσία αλλά κι οι παίκτες του ΠΑΟΚ την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου τους. Δεν είναι κακό, να ξέρουν όλοι αυτοί, πως ενώ ο κόσμος τούς κερνά ροδόσταμο… Αυτοί, τον ποτίζουν φαρμάκι!

Όλα αυτά φυσικά, σε πλαίσιο λογικής κι ευπρέπειας. Οι αλαλαγμοί, οι τσιρίδες κι οι υστερίες βλάπτουν σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ. Η δε, ισοπέδωση των πάντων, προκαλεί μέγιστη βλάβη. Και στο κάτω, κάτω της γραφής αυτό το ρόστερ έχει ο ΠΑΟΚ, με αυτό πρέπει, να βαδίσει. Μάλλιασε το χέρι μας, να το γράφουμε.

Να βαδίσει, λέμε. Όπως βάδισε στο Α΄ ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Να μη σέρνεται. Όπως σερνόταν στο Β’ ! Έτσι έκανε πάλι, μάγκα την αθηναϊκή ομάδα...

Για να γίνει αυτό πρέπει κι ο κόσμος να δείξει λίγη (λίγη, λέμε…) ακόμη υπομονή. Η ομάδα να δείξει πολλή (πολλή, λέμε…) επιμονή. Να βάλουν αμφότερες οι πλευρές… Λίγο νερό στο κρασί τους. Δεν ωφελούν την υγεία του ΠΑΟΚ κι όσοι απορρίπτουν τις αντιδράσεις του κόσμου αλλά κι όσοι καταρρίπτουν την ομάδα τους.

Ορθώς πράττει φυσικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου καλύπτοντας τους παίκτες του. Ορθώς δεν πράττουν οι παίκτες εκθέτοντας τον προπονητή τους.

Ουδείς αντιλέγει περί της δουλειάς η οποία γίνεται στις προπονήσεις. Οι πάντες αντιλέγουν για το αποτέλεσμα της. Κι αυτό, το αποτέλεσμα μετριέται. Στον ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα και με ΟΦΗ και με Παναθηναϊκό εμετρήθη. Εζυγίσθη. Ευρέθη ελλιπές...

Αδιέξοδο, λοιπόν. Και χρειάζεται άμεσα διέξοδος. Δίχως εμμονές. Για να μην πάνε χαμένοι οι κόποι κι ο ιδρώτας της ομάδας του ΠΑΟΚ στις προπονήσεις. Καθώς εκεί φαίνονται. Στου αγώνες ακόμη δε φάνηκαν. Να μην διαψεύδονται συνάμα οι προσδοκίες του κόσμου της!

ΥΓ 1: Να μην κοιτά μόνον παραδείγματα – παίκτες σαν και του λόγου του - προς μίμηση. Να κοιτά και παραδείγματα προς αποφυγή ο Γιώργος Κούτσιας. Για να μην πούμε πως τα προς αποφυγή είναι περισσότερα…

ΥΓ 2: Εάν κι εφ’ όσον ο Ραζβάν Λουτσέσκου συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει μέχρι τώρα και θα συνεχίσει, να παίρνει αυτό που παίρνει μέχρι τώρα!

ΥΓ 3: Θυμίζουμε απλά, πως οι απώλειες βαθμών του ΠΑΟΚ εφέτος, στο Πρωτάθλημα από λάθη στην άμυνα προέρχονται. Δίχως να υποτιμούμε την αδυναμία της επίθεσης ως αιτία του κακού του…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.