Βαλκάνης: «Αυτή είναι η Γάνδη, οι παίκτες που πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ»

Metrosport Team01 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Μιχάλης Βαλκάνης.

Ο προπονητής της Έουπεν και μέχρι πρότινος βοηθός του Τζον Φαν'τ Σχιπ στην Εθνική Ελλάδας σκιαγράφησε το προφίλ της Γάνδης, αντιπάλου του ΠΑΟΚ στους «16» του Conference League.

Μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Βαλκάνης δήλωσε:

Για την εργασία του ως πρώτος προπονητής πλέον: «Πάντα ήθελα να είμαι πρώτος προπονητής. Ένας λόγος που δούλευα με τον Φαν'τ Σχιπ είναι ότι είχα μεγάλο ρόλο. Δεν ήμουν απλός βοηθός. Όταν δούλεψα μαζί του και πριν την Εθνική είχα παραπάνω ρόλο από ένας απλός βοηθός. Ήταν κάτι που πάντα ήθελα. Δούλεψα στην Αυστραλία με τον Τζον και μετά ως πρώτος. Μετά άφησα αυτό που ήθελα και δούλεψα ξανά ως βοηθός του Φαν'τ Σχιπ στη Ολλανδία. Συνέχισα να δουλεύω μαζί του και έτσι μου ήρθε και η ευκαιρία να είμαι στην Εθνική. Έκανα καλή σκέψη να παρατήσω το όνειρο να είμαι πρώτος και να δουλέψω μαζί του. Τώρα είμαι και πάλι πρώτος προπονητής, αυτή τη φορά στην Έουπεν».

Αν ο Φαν’τ Σχιπ είχε επαφές με την ΑΕΚ: «Μόνο ό,τι ακούω και διαβάζω. Δεν ξέρω αν είχα μιλήσει. Μου στέλνει μηνύματα για το τι κάνω αλλά όχι για τέτοια θέματα. Οπότε ξέρω ό,τι διαβάζω».

Για τους Κωνσταντέλια, Τζέγκο: «Τον Τζέγκο τον ήξερα καλά από όταν ήμουν βοηθός στην Αδελαΐδα. Τον έβλεπα στην Εθνική. Την πρώτη σεζόν έκανε φανταστικό πρωτάθλημα στον Άρη. Όταν είδα ότι υπήρχε ευκαιρία να τον πάρουμε, ξέραμε ότι θα βοηθούσε στο κέντρο και μέχρι στιγμής μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Τον Κωνσταντέλια τον ήξερα από τις εθνικές ομάδες, ότι είναι από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν άκουσα ότι μπορούσαμε να τον φέρουμε να μας βοηθήσει, το κάναμε. Μας αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του, είναι game changer. Είναι νέος και θα έχει μια ωραία εμπειρία σε ξένο πρωτάθλημα μέσα από πολύ δυνατά ματς που παίζουμε για τη σωτηρία μας. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει πίεση για τα αποτελέσματα αλλά και εδώ υπάρχει διαφορετική πίεση. Όπως και ο κόσμος βλέπει διαφορετικά. Μακάρι να μείνει 1-2 χρόνια, θα τον βοηθήσει πολύ αυτό και ο ΠΑΟΚ και η Εθνική θα αποκτήσουν έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά».

Για τη Γάνδη: «Είναι πολύ καλή ομάδα. Παίζει ένα επιθετικό στιλ, της αρέσει να πιέζει ψηλά. Έχει παίκτες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Της αρέσει να έχει την κατοχή της μπάλας, να κυριαρχεί στο παιχνίδι και να παίζει με πολλές πάσες. Θα κριθούν πολλά στην Τούμπα. Αν θα πιέσει ψηλά και ανταποκριθεί ο ΠΑΟΚ και αν κερδίσει στην Τούμπα, αν έρθει εδώ και κλειστεί μπορεί να τη δυσκολέψει. Δεν τρώει πολλά γκολ η Γάνδη. Να μη δεχθεί γκολ ο ΠΑΟΚ, να κερδίσει και αν η Γάνδη ανοιχτεί και παίξει ο ΠΑΟΚ με αντεπιθέσεις μπορεί να πάρει την πρόκριση. Με τον κόσμο του στην Τούμπα μπορεί να τα καταφέρει αλλά και η Γάνδη έχει ένα γήπεδο με ωραία ατμόσφαιρα. Είναι ποιο δύσκολος αντίπαλος τη Μίντιλαντ».

Ποιους παίκτες της Γάνδης θεωρεί ότι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ: «Ο Τισουντάλι που παίζει μπροστά και δουλεύει πολύ με τη μπάλα και στον χώρο. Ο άλλος είναι το εννιάρι ο Ντεπουάτρ που κρατάει καλά την μπάλα και έχει φανταστικό σουτ. Με μας έβαλε είναι φανταστικό γκολ. Και στον κέντρο ο Καμς έχει πολύ καλή μακρινή πάσα. Μπορούν να παίξουν άμεσα στον χώρο. Είναι καλά οργανωμένη ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα γίνουν ωραία παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.