Βαγδάτη: Αμερικανοί κατέρριψαν drone με εκρηκτικά κοντά στην Πρεσβεία

Metrosport Team06 Ιουλίου 2021

Οι Αμερικανοί κατέρριψαν Drone παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη! Το drone δεν πρόλαβε να φθάσει στο κτιριακό συγκρότημα της πρεσβείας, ενώ η κατάρριψή του δεν προκάλεσε κανέναν τραυματισμό.

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας C-RAM ενεργοποιήθηκαν, άρχισαν να βάλλουν κατά ριπάς, ενώ αξιωματικοί των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας εξήγησαν ότι άνοιξαν πυρ για να αναχαιτίσουν το drone, το νέο όπλο φιλοϊρανικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή.

Αυξημένος ο αριθμός επιθέσεων

Από την αρχή του 2021 έχουν σημειωθεί 47 επιθέσεις εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ, όπου παραμένουν ανεπτυγμένοι 2.500 στρατιωτικοί των ΗΠΑ.

Μάλιστα 6 από αυτές έγιναν με drones παγιδευμένα με εκρηκτικά, τεχνική που άρχισε να χρησιμοποιείται από τα μέσα του Απριλίου στο Ιράκ προκαλώντας προβληματισμό, καθώς μπορεί να ξεφύγουν από τα συστήματα C-RAM, που έχει εγκαταστήσει ο αμερικανικός στρατός για την προστασία των μελών του.

Ρουκέτες εναντίον βάσης με Αμερικανούς

Χθες τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον ιρακινής αεροπορικής βάσης στη δυτική έρημο όπου φιλοξενούνται Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Οι δύο νέες επιθέσεις σημειώθηκαν περίπου μια εβδομάδα μετά τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον εγκαταστάσεων της Χασντ στη Συρία και στο Ιράκ τα οποία είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δέκα μαχητές.

Ένδειξη της ανησυχίας των ΗΠΑ για τις επιθέσεις με drones είναι και το ότι πρόσφατα προσέφεραν πρόσφατα αμοιβή ύψους ως και τριών εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες οι οποίες θα επέτρεπαν να εξιχνιαστούν οι επιθέσεις εναντίον των συμφερόντων τους στο Ιράκ.

Πηγή: Newsit.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.