Β’ Ομάδες: Συμμετέχουν στη Super League 2 των Big-4, εκτός ο Άρης!

Metrosport Team09 Ιουλίου 2021

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε τη συμμετοχή των Β’ Ομάδων ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στη νέα Super League 2. Αν και αντίστοιχο αίτημα είχε θέσει και ο Άρης για τη συμμετοχή της Β’ Ομάδας του στη SL2, δεν «πέρασε»!

Οι δύο Λίγκες συμφώνησαν για τη συμμετοχή τεσσάρων Β’ Ομάδων στη SL2, βάσει ειδικού ranking, από το οποίο προκύπτει πως Ολυμπιακός Β’, ΠΑΟΚ Β’, Παναθηναϊκός Β’ και ΑΕΚ Β’ θα αγωνιστούν στο νέο Πρωτάθλημα, αλλά όχι ο Άρης Β’.

Υποχρεωτικά με 5 Έλληνες στην ενδεκάδα

Οι συγκεκριμένες τέσσερις ομάδες θα έχουν την υποχρέωση να έχουν στην ενδεκάδα τους πέντε Έλληνες παίκτες, με προσωπική επιθυμία του Θόδωρου Ζαγοράκη, ώστε να τονωθεί το ελληνικό στοιχείο και με στόχο την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης ποδοσφαιριστών από τις πρώτες στις δεύτερες ομάδες και παράλληλα θα υπάρχει όριο τεσσάρων ξένων (μη κοινοτικών) στην ενδεκάδα.

Οι Β' ομάδες δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε πλέι οφ και πλέι άουτ, θα εκπροσωπούνται στα Δ.Σ. της Λίγκας, συμμετέχοντας και ψηφίζοντας μόνο σε αγωνιστικά και χορηγικά θέματα και όχι για εκλογή προέδρου.

Αναπλήρωση από FL ή Γ’ Εθνική

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα της SL 2 δεν μπορέσει να εξασφαλίσει εγγυητική επιστολή, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα και το κενό της θα αναπληρωθεί είτε με ομάδες της Football League που υποβιβάστηκαν, είτε από τη Γ' Εθνική.

Όσον αφορά στη Γ' Εθνική, από τη σεζόν 2022-23 θα είναι υποχρεωτική η παρουσία εννιά Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.