UEFA: Φουσκωμένος ο «λογαριασμός» για τους γαλλικούς συλλόγους

Metrosport Team10 Ιουλίου 2021

Κάθε φορά που διεξάγεται μεγάλη διοργάνωση εθνικών ομάδων γίνεται η ίδια συζήτηση, για την αποζημίωση των συλλόγων για την συμμετοχή των ποδοσφαιριστών τους. Έτσι και τώρα με το Euro 2020...

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, αποζημιώνει τους συλλόγους με έως και 9.000 ευρώ την ημέρα και ανά παίκτη από την πρώτη ημέρα της συγκέντρωσης των εθνικών ομάδων. Στο πλαίσιο αυτό και όπως αποκαλύπτει η «Sportune», 10 σύλλογοι της Ligue 1 θα μοιραστούν το ποσό των 7,54 εκατομμυρίων ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι είχε μόνο έξι αντιπροσώπους στην διοργάνωση, η Παρί Σεν Ζερμέν θα εισπράξει το μεγαλύτερο... κομμάτι της «πίτας», χάρη στην καλύτερη πορεία των παικτών της, όπως ο Βεράτι και ο Φλορέντσι που έφθασαν μέχρι τον τελικό. Οι «πρωτεουσιάνοι» θα βάλουν στα ταμεία τους 1,97 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που διατέθηκε από την UEFA σε σύλλογο της Ligue 1. 

Παράλληλα, η Λιλ, που είχε οκτώ εκπροσώπους στο τουρνουά, θα λάβει 1,71 εκ. ευρώ, η Λιόν θα εισπράξει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα διανεμηθούν σε Μονακό, Νις, Μαρσέιγ, Μονπελιέ, Μπορντό, Ρεν και Στρασμπούρ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.