UEFA: Αυτές είναι οι κορυφαίες ομάδες της δεκαετίας

Χάρης Εμμανουηλίδης29 Δεκεμβρίου 2019

Λίγο πριν το 2019 μπει στο χρονοντούλαπο και πάρι μαζί του και την δεκαετία που διανύουμε η UEFA δημοσίευσε τις κορυφαίες ομάδες για αυτά τα 10 χρόνια.

Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει η Ρεάλ Μαδρίτης ενώ η Λίβερπουλ δεν βρίσκεται ούτε στην δεκάδα.

Η χρυσή εποχή των Κάρλο Αντσελότι και Ζινεντίν Ζιντάν έφερε στιγμές δόξας στην Μαδρίτη καθώς τέσσερα τρόπαια του Champions League έφτασαν στην πρωτεύουσα της Ισπανίας εκ των οποίων τα τρία ήταν συνεχόμενα.

Αυτά τα επιτεύγματα έδωσαν στην Ρεάλ την πρώτη θέση με 255 βαθμούς στην σχετική λίστα της UEFA και την όρισαν ως απόλυτη κυρίαρχο για τα 10 τελευταία χρόνια.

Λίγο πιο κάτω και σε απόσταση 11 βαθμών βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου η οποία έφτασε 3 φορές στην πηγή αλλά ήπιε νερό μόνο το 2013, όταν και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Μπαρτσελόνα, καθώς βρίσκεται ένα βαθμό κάτω από τους Γερμανούς έχοντας 243. Οι Καταλανοί μέσα στην δεκαετία έχουν καταγράψει 2 κατακτήσεις τροπαίου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το 2011 και το 2015, ενώ άλλες 4 φορές δεν κατάφερε να περάσει από τον ημιτελικό του θεσμού.

Η έκπληξη έρχεται στην «ουρά» της σχετικής λίστας εκεί όπου η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει πάρει την 10η θέση και έχει αφήσει εκτός την Λίβερπουλ.

Οι Αγγλοι έχασαν λίγη από την λάμψη τους στην Ευρώπη, αλλά με την πορεία που καταγράφουν τα τελευταία χρόνια δύσκολα θα μείνουν εκτός των 10 κορυφαίων κλαμπ για την επόμενη δεκαετία.

Δείτε την σχετική λίστα της UEFA:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.