«Η πειθαρχία και ο σεβασμός τα κύρια χαρακτηριστικά του Γκαρσία»

Metrosport Team30 Οκτωβρίου 2020

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν του Απόλλωνα Λάρισας, Γιώργος Τζοβάρας, μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για τον Πάμπλο Γκαρσία που είναι ο εκλεκτός για τον πάγκο του Δικεφάλου μετά την φυγή του Αμπέλ Φερέιρα. Στις δηλώσεις του, τόνισε πως η σοβαρότητα και η πειθαρχία αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά του Ουρουγουανού, ενώ χαρακτηριστικά περίγραψε και πως έδινε ψυχολογικά κίνητρα στους παίκτες του.

Αρχικά τα όσα ανέφερε:

Στην αρχή αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Λάρισα με τον κορωνοϊό: «Εδώ στην Λάρισα είναι λίγο περίεργη η κατάσταση αλλά προστατευόμαστε. Σιγά σιγά υπάρχουν τα πρώτα περιοριστικά μέτρα και αναμένονται οδηγίες. Μέχρι σήμερα οι προπονήσεις γίνονται κανονικά και περιμένουμε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Εύχομαι να έχουμε καλό τέλος με όλα αυτά».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Τον είχα 3-4 χρόνια σαν προπονητή και έμαθα πολλά πράγματα. Ήταν δάσκαλος για μένα, μου πέρασε πολλά στοιχεία του χαρακτήρα του, κατακτήσαμε πολλά πρωταθλήματα με την ομάδα και έδειξε πως μπορεί να αναδείξει ταλέντα. Άρχισε να φαίνεται η δουλειά του με μερικά παιδιά που είτε παίζουν τώρα στον ΠΑΟΚ, είτε έφυγαν με μεταγραφές είτε παίζουν δανεικοί. Η δουλειά του φάνηκε μέχρι στιγμής σε εμάς τα νέα παιδιά. Σωστή επιλογή για τον ΠΑΟΚ ο Γκαρσία, ο οποίος το ήθελε εδώ και καιρό. Του εύχομαι ότι καλύτερο με πολλές επιτυχίες».

Για το τι τους έλεγε ο Γκαρσία: «Πέρα από την τακτική, ήταν κάποιες λέξεις που έλεγε πριν από κάθε ματς οι οποίες μας εμψύχωναν όπως το να παλεύουμε για την φανέλα και να χύνουμε αίμα για την νίκη. Αυτό το αφομοίωσα από τον Γκαρσία και έχει γίνει στοιχείο του χαρακτήρα μου, όπως και σε πολλά άλλα παιδιά. Να δώσεις δηλαδή τον καλύτερο σου εαυτό και να κερδίσεις κάθε παιχνίδι. Μας έδινε τον δυναμισμό του και μας περνούσε τις δικές του ποδοσφαιρικές εμπειρίες στο 100%». 

Για τα χαρακτηριστικά του Γκαρσία στην προπονητική: «Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η πειθαρχία και ο σεβασμός. Όταν έκανες μια στραβή θα υπήρχε και η επίπληξη και η τιμωρία για το καλό το δικό μας. Είτε θα σου φώναζε δηλαδή είτε μπορεί να σε άφηνε και στον πάγκο για να πεισμώσεις και να καταλάβεις το λάθος σου. Είχε αποτέλεσμα όμως γιατί υπήρχε βελτίωση και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.