Τζώρτογλου: «Υπάρχει δεδικασμένο για τις εκλογές και τη συμμετοχή των σωματείων που δεν είναι στο μητρώο»

Metrosport Team02 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, και μίλησε με αφορμή τις εκλογές στην ΕΠΣ Μεσσηνίας, αποκάλυψε τι θα γίνουν στις εκλογές της δικής του Ενωσης  αλλά και τις δυσκολίες εφαρμογής του νόμου Αυγενάκη.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για τις εκλογές στην ΕΠΣ Μεσσηνίας: «Εμείς εδώ έχουμε εκλογές τον Ιούνιο, θα κάνω εκλογές με 82 σωματεία που αγωνίζονται παρότι δεν είναι όλα στο μητρώο. Μόνο τα 25 σωματεία είναι στο μητρώο. Θεωρώ παράλογο και άδικο, σωματεία που αγωνίζονται και πληρώνουν, να τους στερείς το δικαίωμα να επιλέξουν την διοίκηση που θα διεξάγει τα πρωταθλήματα. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα γενικότερα, είχαμε εκλογές μόνο με 6 σωματεία στην ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, είχαμε πάλι λίγα σωματεία στην ΕΠΣ Νάξου. Υπάρχει δεδικασμένο από την ΕΠΣ Δωδεκανήσου και ΕΠΣ Σερρών, το Ανώτατο Δικαστήριο της ΕΠΟ έκρινε πως ο νόμος Αυγενάκης δεν μπορεί να ισχύει τουλάχιστον στις Ενώσεις. Τον προηγούμενο χρόνο η ΕΠΣ Δωδεκανήσου ζήτησε από τον Αυγενάκη τα σωματεία που δικαιούνται να είναι στη Γενική Συνέλευση, 4 από αυτά προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, κέρδισαν και τελικά έγιναν οι εκλογές με όλα τα σωματεία. Δεν υπάρχει λογική να γίνονται εκλογές με ΕΠΣ με 50-60 σωματεία και να ψηφίζουν τα 5-10. Στην ΕΠΣ Μεσσηνίας το δέχθηκαν γιατί δεν υπήρχε αντίπαλος, και δεν ήθελε να μπει σε δικαστικές διαμάχες».

Για το γεγονός πως οι ομάδες δεν μπαίνουν στο Μητρώο: «Η κυβέρνηση δίνει 1600 ευρώ στα σωματεία που μπαίνουν στο Μητρώο, ενώ στον δικηγόρο πρέπει να δώσεις 2000 ευρώ. Είμαστε σε πανδημία και υπάρχουν παράγοντες που έχουν χάσει τις δουλειές τους, και δεν είναι εύκολο να προλάβουν τις προθεσμίες. Πρέπει να αλλάξουν οι προϋποθέσεις για τα έγγραφα και ο χρόνος και όχι αυτός ο εκβιασμός που υπάρχει στα σωματεία και στους παράγοντες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.