Τυχερός μέσα στην ατυχία του…

Αρις Νικολάκης29 Αυγούστου 2021

Τυχερός μέσα στην ατυχία του…

Έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»! Είχαν (και) σε αυτό δίκιο. Σε ποιο δε είχαν;

Κι ο ΠΑΟΚ δίχως χιλιόμετρα στο κοντέρ του (ας όψεται η λειτουργία της ανίκανης Σούπερλιγκ και του απόντος υφυπουργείου Αθλητισμού) βρέθηκε στα σκοινιά κάνοντας τα πρώτα του βήματα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Με την ήττα (2-1 με την Μποέμιαν) στο Δουβλίνο και την ισοπαλία (1-1 με τη Ριέκα) στη Θεσσαλονίκη έμπλεξε. Τούτο επειδή έπαιξε κόντρα σε ομάδες ναι μεν, κατώτερες ποιοτικά αλλά προχωρημένες σε ροντάζ, αγωνιστικά.

Με λίγα λόγια; Στάθηκε άτυχος καθώς κληρώθηκε με ομάδες οι οποίες είχαν αρκετά χιλιόμετρα στα κοντέρ τους!

Με την αγωνιστική του έξαρση – σε δυο ημίχρονα όλα κι όλα, ανά ένα σε κάθε αγώνα - και δίχως να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, κάπου στα μέτρια ήταν, βρέθηκε στους Ομίλους. Δεν πλήρωσε την ανικανότητα της Σούπερλιγκ και την α λα Πόντιος Πιλάτος τακτική του υφυπουργείου Αθλητισμού να οργανώσει κανονικά το Πρωτάθλημα.

Τέλος καλό πάντως, όλα αλλά…

Στέκεται τυχερός μέσα στην ατυχία του. Τούτο επειδή η καθυστέρηση της έναρξης του Πρωταθλήματος – είπαμε: Οφείλεται και στον διακοσμητικό ρόλο της διοργανώτριας αρχής και στο αδιάφορο σφύριγμα της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού μας – ωφελεί τελικά, τον ΠΑΟΚ!

Η ωφέλεια του Κυπελλούχου αφορά την προσφορά σημαντικού χρόνου (κόντρα στις τρεις εβδομάδες, περίπου) ο οποίος, δίχως πρόθεση υπερβολής – ερμηνεύεται κι ως «μάννα εξ ουρανού» για τον στερημένο – μέχρι ασφυξίας – χρόνου ΠΑΟΚ.

Ως εκ τούτου θεωρούμε πως ο Κυπελλούχος είναι τυχερός μέσα στην ατυχία του. Βρήκε χρόνο και μάλλον, άπλετο χρόνο. Για να διορθώσει τις ολιγωρίες και τις αστοχίες του στις μεταγραφές. Και για να προλάβει ο Ραζβάν Λουτσέσκου να μοντάρει το νέο του ρόστερ. Νέο, βλέπετε, θα είναι με τέσσερεις, πέντε μεταγραφές (ήδη έγιναν τρεις…) συνολικά. Και να προλάβει επίσης, να ροντάρει τη νέα του μηχανή.

Εάν όμως, είναι άλφα επιπέδου δυσκολίας η πραγματοποίηση μεταγραφών (σε όσο χρόνο έχει απομείνει για αυτές…), είναι άλφα στο τετράγωνο επιπέδου δυσκολίας το ροντάρισμα της νέας μηχανής του «δικέφαλου». Δε γεννάται βέβαια, θέμα για την επιλογή επιπέδου δυσκολίας ανάμεσα σε αυτό δίχως μεταγραφές και σε αυτό με μεταγραφές κι ανάγκη για ροντάρισμα. Το πρώτο οδηγεί στο ανάθεμα. Το δεύτερο; Υπό προϋποθέσεις… Στο ωσαννά!

Σημασία έχει πως ο Ρουμάνος προπονητής κι οι υφιστάμενοι παίκτες του ανταποκρίθηκαν στο μήνυμα με το θερμότατο χειροκρότημα των ΠΑΟΚτσήδων. Το θυμάστε. Δεν ξεχνιέται το φως στο σκοτάδι μετά την παγωμάρα του σοκ από το 1-1 στην Τούμπα. Ανταποκρίθηκαν στην στήριξη τους. Άρθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Δικαίωσαν την εμπιστοσύνη τους.

Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να κερδίζει πόνους πολλούς πόντους στην εκτίμηση τους. Ακόμη κι όσοι παραμένουν (κι ουχί άδικα…) κουμπωμένοι απέναντι του … Από τότε, πού την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, ακόμη κι αυτοί απέδωσαν τα τού Καίσαρος τω Καίσαρι στο Ρουμάνο προπονητή…

Έτσι με το σπαθί τους προπονητές και παίκτες κέρδισαν πολύτιμο χρόνο. Τον αξιοποιεί κατά πως φαίνεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Καλύπτονται τα κενά. Διορθώνονται κατ’ αρχήν αστοχίες κι ολιγωρίες. Επιχειρεί πλέον, νέο ξεκίνημα ο Κυπελλούχος όντας παρών στην Ευρώπη. Κι αναμένονται (ξεκαθαρίζοντας πως στο τέλος γίνεται το ταμείο…) τα οφέλη από τις εφετινές (κάλλιο αργά παρά ποτέ) επενδύσεις στις επιλογές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και σε προπονητές και παίκτες για τον τυχερό μέσα στην ατυχία του «δικέφαλο» !

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.