Τσιτσιπάς-Κύργιος: «Ελληνική» μάχη με φόντο τους 16 του Γουίμπλεντον

Metrosport Team02 Ιουλίου 2022

Για μια θέση στους «16» του Γουίμπλεντον θα «παλέψουν» οι, ελληνικής καταγωγής, Στέφανος Τσιτσιπάς και Νικ Κύργιος σήμερα το απόγευμα (περίπου στις 19:30).


Θα είναι η πέμπτη συνολικά και μόλις δεύτερη φορά που θα αναμετρηθούν σε γρασίδι, με την προϊστορία να είναι υπέρ του Κύργιου έχοντας κερδίσει και την μοναδική φορά που παίξαν σε γρασίδι στο Χαλέ στις 15 του Ιούνη, αλλά και στην Ουάσινγκτον και το ATP Cup. Ο Τσιτσιπάς από την άλλη πανηγύρισε νίκη κόντρα στον Ελληνοαυτραλό, μόνο στο Λαβέρ Καπ τον Νοέμβριο.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια αναμέτρηση μεταξύ δύο εκ των κορυφαίων του αθλήματος αυτή την στιγμή, με τον Τσιτσιπά να βρίσκεται στην θέση νούμερο 5 στην παγκόσμια κατάταξη και τον Κύργιο από την άλλη να αδικεί τον εαυτό του βρισκόμενος στην 40η, που έχει προκύψει έπειτα μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ελληνοαυστραλός (ο πατέρας του είναι Έλληνας), «αγαπάει» το γρασίδι και πάντα εμφανίζεται καλύτερος εκεί. Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη επιφάνεια και για την ίδια διοργάνωση που θα αγωνιστεί και σήμερα, είχε κάνει το ξεπέταγμα του, το 2014 όταν απέκλεισε τον Ναδάλ, όταν αυτός βρισκόταν στην θέση νο 1.

Ο Τσιτσιπάς από την άλλη, μπορεί να άργησε, όμως λίγες μέρες πριν κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο σε γρασίδ,  με το στοιχείο αυτό να δείχνει πως ναι μεν, δεν πρόκειται και για την αγαπημένη του επιφάνεια, όμως έχει εξελιχθεί και σε αυτόν τον τομέα.

Τέλος, αίσθηση έχει προκαλέσει η μη τοποθέτηση του αγώνα στο κεντρικό court με τους διοργανωτές να προτιμούν να ορίσουν εκεί δύο παιχνίδια γυναικών και αυτό του Ναδάλ με τον Σονέγο με την «μάχη» του Τσιτσιπά με τον Κύργιο να διεξάγεται στο court 1.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.