Τσιτσιπάς: Τιτανομαχία με Τζόκοβιτς, ξεκινά η πορεία για την κορυφή στην κατάταξη

Metrosport Team14 Νοεμβρίου 2022

Δύσκολη αρχή για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο ATP Finals του Τορίνου, ο οποίος αντιμετωπίζει σήμερα (14/11 22:00) τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο πρώτο ματς του στον κόκκινο όμιλο. Αυτή θα έιναι η 12η φορά συνολικά που θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο αλλά και 4η για φέτος.

Ο Τσιτσιπάς, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον Τζόκοβιτς φέτος στις τρεις αναμετρήσεις που έχουν δώσει μεταξύ τους, ενώ συνολικά μετρά 3 νίκες και 9 ήττες. Η προϊστορία δεν είναι υπέρ του ούτε κόντρα στον 2ο αντίπαλό του στο κόκκινο γκρουπ, Μεντβέντεφ, στα παιχνίδια με τον οποίο μετρά 7 ήττες και 3 νίκες, ενώ ο μόνος αντίπαλος του ομίλου κόντρα στον οποίο έχει θετικό ρεκόρ είναι ο Ρούμπλεφ, έχοντας νικήσει τα 6 από τα 10 πορηγούμενα ματς.

Επομένως καταλαβαίνουμε, πως το έργο του Έλληνα τενίστα μόνο εύκολο δεν είναι, όμως το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο. Και μπορεί η κατάκτηση του ATP Finals να είναι πολύ σημαντική από μόνη της, ωστόσο αυτή μπορεί να συνδυαστεί με το «σκαρφάλωμα» στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης αρκεί ο Τσιτσιπάς να κατακτήσει αήττητος την διοργάνωση του Τορίνο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόνο πίσω από τον Αλκαράθ (έμεινε εκτός διοργάνωσης λόγω τραυματισμού) και τον Ναδάλ (έχασε στην πρεμιέρα).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.