Τσέφεριν: «Προκριματικά για τις ομάδες των χωρών που δε θα ολοκληρώσουν τη σεζόν»

Metrosport Team16 Μαΐου 2020

Μύνημα για... συνέπειες στις ομάδες των χωρών που διέκοψαν οριστικά τα πρωταθλήματά τους λόγω του κορωνοϊού έστειλε ο Αλεξάνταρ Τσέφεριν.

Ο πρόεδρος της UEFA παραχώρησε συνέντευξη στην Corriere dello Sport και ανέφερε πως οι ομάδες στις χώρες που τα πρωταθλήματα θα διακοπούν ή έχουν ήδη διακοπεί θα συμμετάσχουν στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

«Κανείς δεν θέλει την "ετικέτα" του ανεύθυνου. Οι διοργανωτές των εθνικών διοργανώσεων εργάζονται σε σοβαρά και μελετημένα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμοστούν με απόλυτη αυστηρότητα. Δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος σε κανένα εργασιακό περιβάλλον. Έχω μεγάλο σεβασμό για τους παίκτες και τους ιθύνοντες της Serie A, οπότε δεν πιστεύω ότι υπάρχει προσπάθεια μποϊκοτάζ» είπε αρχικά ο Τσέφεριν.

Για την απονομή των τίτλων, τόνισε: «Όλοι οι τίτλοι πρέπει να αποδίδονται με βάση τα αποτελέσματα. Ως υπεύθυνοι ηγέτες, αυτό είναι που πρέπει να διασφαλίσουμε όσο υπάρχει μία τελευταία ευκαιρία και βιώσιμες λύσεις».

Ακολούθως, έκανε λόγο για τη συνέχιση της δράσης στο ποδόσφαιρο.

«Υπάρχει επίσης ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής σεζόν. Νομίζω ότι οι περισσότερες λίγκες θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα τους. Αυτές που θα επιλέξουν να μην το κάνουν, θα πρέπει οι ομάδες τους να περάσουν από προκριματικούς γύρους εάν θέλουν να συμμετάσχουν στις επόμενες διοργανώσεις της UEFA» υπογράμμισε ο Τσέφεριν.

Το «καμπανάκι» του Σλοβένου παράγοντα προφανώς ηχεί δυνατότερα στις χώρες που οι ομάδες τους έχουν εξασφαλισμένες θέσεις στους ομίλους του Champions League και του Europa League.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.