Τσέφεριν: «Έχουμε μία υπέροχη ιδέα για το Champions League»

Metrosport Team07 Μαΐου 2022

Ικανοποιημένος με την εξέλιξη του φετινού Champions League εμφανίστηκε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε σε συνέντευξή του στην «AS» ενώ παράλληλα, δήλωσε χαρούμενος για την αλλαγή του εκτός έδρας γκολ.

«Το Champions League είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση στο ποδόσφαιρο και η καλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο. Και όταν παρακολουθείς αυτούς τους αγώνες, είναι απίστευτο. Είμαι χαρούμενος που αλλάξαμε τον κανόνα των εκτός έδρας γκολ.

 Όταν το είπα μερικοί συνεργάτες μου, ανέφεραν ότι θα υπάρξουν περισσότερα ματς στα πέναλτι. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια και έτσι έχει φανεί. Οι αγώνες, κατά τη γνώμη μου, είναι πιο ενδιαφέροντες. Οι σύλλογοι του Champions League είναι οι καλύτεροι και το παιχνίδι εκτός έδρας είναι σχεδόν το ίδιο με εκείνο εντός, οπότε ανυπομονώ για τον τελικό».

Φυσικά από τη συζήτηση δεν έλειπε και η πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης: «Θα πρέπει να τους ρωτήσουμε πώς είναι δυνατόν. Για μένα, ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες στην ιστορία είναι ο Μπενζεμά. Είναι ένας απίστευτος παίκτης. Και έχουν τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος όσο μεγαλώνει τόσο καλύτερα παίζει. Είναι μια έμπειρη ομάδα Θα μπορούσες να πεις ότι είχε λίγη τύχη σε κάποια παιχνίδια, αλλά μπορείς να είσαι τυχερός μόνο σε ένα, όχι σε όλα». 

Τέλος, ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να υπάρξει Final Four στο Champions League, τόνσε ότι αυτό αποτελεί μια μακρινή επιλογή: «Θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, αλλά το πρόβλημα είναι ότι θα οδηγούσε σε λιγότερα παιχνίδια, αφού οι ημιτελικοί θα είχαν μόνο έναν γύρο. 

Αυτό σημαίνει επίσης λιγότερες εμπορικές ευκαιρίες για τους συλλόγους και τις τηλεοράσεις. Αλλά σκεφτόμαστε μία υπέροχη ιδέα, η οποία είναι πολύ νωρίς για να τη μοιραστούμε με το κοινό. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να την οριστικοποιήσουμε πριν μιλήσουμε γι' αυτήν. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο, αλλά χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο για να την αναπτύξουμε». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.