«Τσαρικοί λύκοι» στον πόλεμο της Ουκρανίας!

Metrosport Team12 Νοεμβρίου 2022

Οι «Τσαρικοί λύκοι» κατεβαίνουν στο πολεμικό πεδίο της Ουκρανίας με στόχο να δώσουν στρατιωτική και τεχνική υποστήριξη στους μαχητές από τις αυτονομιστικές δημοκρατίες του Ντονμπάς.

Μια νεοσύστατη ομάδα «εθελοντών στρατιωτικών συμβούλων» κάνει την εμφάνισή της στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντιμίτρι Ρογκόζιν και πρώην επικεφαλής της Roskosmos (ρωσική υπηρεσία Διαστήματος) δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ότι είναι επικεφαλής «ομάδας στρατιωτικών συμβούλων» στον πόλεμο της Ουκρανίας, η οποία θα ασχολείται με επιθεωρήσεις και απαρτίζεται από εθελοντές. Η ομάδα των εθελοντών της οποίας ηγείται φέρει την ονομασία «Τσαρικοί λύκοι», όπως δήλωσε ο ίδιος.

Στην ομάδα, όπως τόνισε ο Ρογκόζιν, ο οποίος δεν έχει στρατιωτική εμπειρία, συμμετέχουν στρατιωτικοί σύμβουλοι και εμπειρογνώμονες που έχουν «πλούσια στρατιωτική εμπειρία». Κύριος σκοπός της ομάδας αυτής, είπε ο Ρογκόζιν είναι στρατιωτική και τεχνική υποστήριξη των μαχητών από τις αυτονομιστικές δημοκρατίες του Ντονμπάς. Ο ίδιος ωστόσο δεν διευκρίνισε πώς η ομάδα του θα συνεργάζεται με τις επίσημες δομές, καθώς στην δομή του ρωσικού στρατού δεν προβλέπεται η σύσταση τμημάτων εθελοντών και επιθεωρητές.

Ο Ρογκόζιν είναι απόφοιτος της σχολής δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου της Μόσχας και του πανεπιστημίου Μαρξισμού Λενινισμού της επιτροπής πόλης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης. Το 2016, όντας αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, υπερασπίσθηκε την διδακτορική του διατριβή στην Στρατιωτική Ναυτική Ακαδημία Κουζνετσόφ στην ειδικότητα «θεωρία των εξοπλισμών». Ο ίδιος είχε δηλώσει κατά το παρελθόν, ότι περίπου ένα μήνα είχε υπηρετήσει εθελοντής στην Υπερδνειστερία και ήταν εθελοντής στον πόλεμο στην Βοσνία, χωρίς ωστόσο να προσκομίσει τις όποιες αποδείξεις για την δράση του αυτή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.