Τρόμος και φόβος ο ασταμάτητος ΠΑΟΚ

Metrosport Team22 Μαρτίου 2022

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΪΡΗΣ

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει με μία ελληνική ομάδα, στην προκειμένη περίπτωση, τον ΠΑΟΚ. Είναι ενεργός σε τρεις διοργανώσεις, διεκδικεί στόχους, δεν τα παρατά, παρότι οι παίκτες του, αγωνίζονται κάθε τρεις ημέρες σε επίσημο αγώνα. Και το αξιοσημείωτο είναι πως παρά την κούραση, δείχνουν, μέσα στο γήπεδο πιο φρέσκοι από τους αντιπάλους τους.

Όπως ακριβώς συνέβη στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας προχθές το βράδυ, όπου επώνυμοι ΑΕΚτσήδες, παραμιλούσαν με την εικόνα που παρουσίασε ο Δικέφαλος και παραδέχονταν, πως αυτή η ομάδα, έχει πολλές δυνατότητες για να διεκδικήσει υψηλούς στόχους.

Αποτελεί φόβο και τρόμο για τους αντιπάλους του, ο ασταμάτητος ΠΑΟΚ. Προσέξτε: Από τις αρχές Ιανουαρίου, με την είσοδο του νέου έτους, είναι αήττητος στο Πρωτάθλημα, προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου, έχει ήδη προκριθεί στους “8” του Conference League και οι παίκτες του, δείχνουν πολύ μεγάλα ψυχικά και σωματικά αποθέματα, προκειμένου να διεκδικήσουν τίτλους, έως το τέλος.

Ακόμη και στο κάτω λιμάνι, στον Πειραιά, παρατηρείται ένας πανικός, άνευ προηγουμένου. Ναι μεν, έχουν οι ερυθρόλευκοι μία διαφορά της τάξεως των 10 βαθμών από τον ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα, όμως απομένουν ακόμη οκτώ αγώνες έως την λήξη των πλέι οφ.

Μαθηματικά, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Θεωρητικά, ο Ολυμπιακός έχει σαφέστατα τον πρώτο λόγο για το Πρωτάθλημα. Η γκρίνια τους για την δήθεν αδικία που λένε πως έχουν υποστεί από την διαιτησία, φανερώνει, μία έντονη ανασφάλεια που τους διακατέχει.

Ο πανικός, ο φόβος και ο τρόμος τους, οφείλεται στο γεγονός, πως ο ΠΑΟΚ παίζει έξυπνα και ουσιαστικά καλό ποδόσφαιρο, κερδίζει ασταμάτητα, ενώ ο Ολυμπιακός παρουσιάσει μία αισθητή κάμψη στην απόδοσή του. Προχθές στα Ιωάννινα για παράδειγμα, οι Πειραιώτες δεν βλεπόντουσαν.

Τρέμουν πως παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει υποχρεώσεις στην Ευρώπη, έχει τις πιθανότητες να μειώσει και άλλο την διαφορά των 10 βαθμών στα εναπομείναντα οκτώ ματς. Και εδώ που τα λέμε, εάν χάσουν βαθμούς σε ματς που ακολουθούν και “κλείσει” η ψαλίδα, ποιος μπορεί να εγγυηθεί, πως δεν μπορεί να γίνει η... ανατροπή της ανατροπής;

Ο ΠΑΟΚ πάντως δεν πρόκειται να παρατήσει το Πρωτάθλημα. Έχει “κλειδώσει” την δεύτερη θέση, θα εστιάσει στην Ευρώπη και στην πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, όμως θα επιμείνει και στο Πρωτάθλημα. Και ότι καλύτερο προκύψει.

Προχθές, με αντίπαλο την τρίτη ΑΕΚ, η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ήταν διαφοροποιημένη κατά τα 7/11 σε σύγκριση με το ματς της Γάνδης. Και ο Δικέφαλος έπαιξε με άνεση και κέρδισε δίκαια.

Φόβος και η ευρωπαϊκή διάκριση

Τρέμουν ακόμη και την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ. Ήδη η πρόκριση του ΠΑΟΚ στους “8” έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε όλα ανεξαιρέτως τα αντίπαλα στρατόπεδα, ανεξαρτήτως αποχρώσεων. Γκρινιάζουν οι οπαδοί τους, όπως αντιλαμβάνεστε. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ κατορθώσει να αποκλείσει την πανίσχυρη Μαρσέιγ και προκριθεί στους “4”. Ήδη σε άρθρα ερυθρόλευκων αποχρώσεων, από….υποτιθέμενους “’έγκριτους”... σχολιαστές, το “κλάμα” είναι μεγάλο.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θέλει ο Λουτσέσκου και έχει συστήσει στους παίκτες του, είναι να ξεχάσουν ότι έγινε μέχρι τώρα, να παραμείνουν αφοσιωμένοι και να επιστρέψουν απόλυτα υγιείς. Θα πάρουν ανάσες, όμως ύστερα η ομάδα θα μπει στην τελική ευθεία, για την επίτευξη των μεγάλων στόχων που έχουν τεθεί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.