Τρομερός Σαμοντούροβ πήρε την Εθνική Εφήβων από το χέρι - Δύο στα δύο η Νέων Ανδρών

Κωστής Παναγιώτου08 Ιουλίου 2022

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ ήταν σε δαιμονιώδη κατάσταση το βράδυ της Παρασκευής (8/7) και οδήγησε την Εθνική Εφήβων στην νίκη επί της Τουρκίας στις εγκαταστάσεις του Προμηθέα στην Πάτρα, με τις δύο ομάδες να προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, ενώ η Εθνική Νέων Ανδρών έκανε το δύο στα δύο απέναντι στην Γεωργία.

Ο Σαμοντούροβ πραγματοποίησε μια τρομερή εμφάνιση απόψε, σημειώνοντας 19 πόντους ( 5/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 6/8 βολές ), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 6 μπλοκ σε 23:32 που βρέθηκε στο παρκέ, παίρνοντας την Εθνική από το χέρι στη επικράτηση επί της Τουρκίας, με 64-61.

Επίσης, από την Ελλάδα ξεχώρισε και ο Πλώτας, οποίος πέτυχε 17 πόντους και στάθηκε στο πλευρό του Σαμοντούροβ. Αυτό ήταν το δεύτερο φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες σε διάστημα δύο ημερών, με την Ελλάδα να παίρνει άτυπη ρεβάνς μετά τη χθεσινή ήττα από την Τουρκία στο ίδιο γήπεδο.

Η Εθνική Νέων Ανδρών συνέτριψε την Γεωργία, με 89-58, στο τουρνουά "Τουργκούτ Ατακιόλ" που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, μια μέρα μετά τη νίκη επί της Ολλανδίας, με τους Κουρουπάκη, Μαντζούκα και Νετζήπογλου να σημειώνουν τους 50 πόντους από του 89 που πέτυχε η Εθνική.

Ο Κουρουπάκης είχε 14 πόντους ( 5/7 δίποντα, 4/6 βολές ) και 9 ριμπάουντ, ο Μαντζούκας 17 πόντους ( 5/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/2 βολές ),  6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Νετζήπογλου ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 19 πόντους ( 5/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3/4 βολές ).

Αύριο (9/7) η Εθνική Νέων Ανδρών θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Τουρκία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.