Τρομερή πρόκληση για τον ΠΑΟΚ το ντέρμπι με τον ΠΑΟ, crash test για τον Άρη η έξοδος στο Βόλο

Δημήτρης Κανελλάκης29 Σεπτεμβρίου 2022

Πολύ... ζουμί έχει η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League. 

Δύο εβδομάδες μετά την διακοπή, με τις περισσότερες από τις ομάδες της κορυφής να μην έχουν καταφέρει να κάνουν και πολλά πράγματα, να μην έχουν αξιοποιήσει σε σπουδαίο βαθμό αυτό το διάστημα χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις καθώς τους έλειπε σημαντικός αριθμός ποδοσφαιριστών τους στις εθνικές ομάδες, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πώς θα εμφανιστούν.

Για τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, είναι άλλη μια κομβική αγωνιστική. Ειδικά ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι έδειξε ελάχιστα πράγματα στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, έχει τρομερή ευκαιρία, εφόσον βρει τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΟ, να τον φτάσει στον ένα βαθμό, να κερδίσει ψυχολογία, όπως επίσης και χρόνο, να διατηρήσει έναν ενθουσιασμό που θα του φανεί πάρα πολύ χρήσιμος προκειμένου να βρει ένα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο το επόμενο διάστημα.

Διότι, κακά τα ψέματα, για μια ομάδα κορυφής όπως ο ΠΑΟΚ, το μείζον δεν είναι να ενθουσιάζει και να συνεπαίρνει τα πλήθη των οπαδών της αλλά να είναι αποτελεσματική, ουσιαστική, να έχει τον τρόπο να κερδίζει ακόμη κι όταν δεν πατάει καλά.

Είναι, συνεπώς, ένα crash test για τον ΠΑΟΚ και μια ευκαιρία να αποδείξει ότι κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν πως δεν θα είναι η τρέχουσα μια καλή σεζόν γι' αυτόν.

Και για τον Άρη, όμως, είναι ένα crash test το παιχνίδι στο Βόλο. Προερχόμενος από τη νίκη επί του Ολυμπιακού, με έναν νέο προπονητή ο οποίος έχει φέρει άλλον αέρα, με την ψυχολογία να είναι στα ύψη -και λόγω της απόφασης Καρυπίδη να κλείσει τα αυτιά στις σειρήνες και να κρατήσει τον Μαντσίνι, εκτός των άλλων- δεν έχει κανένα περιθώριο για στραβοπάτημα.

Ο Άρης έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη για αυτή την σεζόν και είναι υποχρεωμένος σε κάθε παιχνίδι να αποδεικνύει ότι έχει τις προϋποθέσεις για να κυνηγάει τόσο υψηλούς στόχους.

Παρεμπιπτόντως, επειδή σχολιάστηκε ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα, με την ευκαιρία της λήξης πώλησής τους, ο αριθμός των εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ Άρης δεν προκαλεί απλά έκπληξη, αλλά είναι... δραματικά απογοητευτικός.

Αν ο Άρης, μετά από τέτοιο μεταγραφικό ντεμαράζ, μετά κι από την δήλωση Καρυπίδη για την διεκδίκηση της κατάκτησης του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, κόβει μόνο 4.800 διαρκείας, λιγότερα κι από πέρσι, δηλαδή, τότε κάτι περίεργο συμβαίνει...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.